FOMU NL

re-collect

Artist video: Bieke Depoorter

Video   •   4 min augustus 2021

Bieke Depoorters artistieke praktijk is gebaseerd op haar relaties met de mensen in haar foto’s. De laatste jaren zoekt ze naar manieren om de kloof met haar onderwerpen te dichten.

In de reeks Agata duikt Bieke Depoorter in een dynamische samenwerking met een jonge Poolse vrouw die ze ontmoet in een stripclub in Parijs. “De eerste foto die ik van Agata nam was de roze foto, die ook in de tentoonstelling te zien is. (…) Ik had het gevoel dat ik Agata niet echt kon vatten”, aldus Depoorter. “Dit was op een moment dat ik me vragen stelde bij het medium fotografie: of je met één foto een persoon kunnen snappen, grijpen of in beeld brengen. Bij Agata was het heel duidelijk dat dát onmogelijk was.”

Vlcsnap 2021 05 03 15h46m34s611

In 2018 toont Depoorter, die deel uitmaakt van fotoagentschap Magnum, dit werk voor het eerst in haar solotentoonstelling in het FOMU. Een selectie is momenteel te zien in de tentoonstelling re-collect, nog tot 07.11.2021 in het FOMU. re-collect neemt je mee op een associatieve wandeling doorheen een decennium aan collectie-aanwinsten. De expo biedt een blik op verleden, heden en toekomst van de FOMU collectie.


Kijk
& lees meer

tickets