FOMU NL

Menu
HomePlan je bezoekMuseumbibliotheek

Museum
Bibliotheek

Iedereen is welkom in de leeszaal van de bibliotheek van het FOMU. In onze bibliotheek vind je relevante publicaties van het prille begin van de fotografie tot de meest recente trends en ontwikkelingen.

UPDATE OPENING MUSEUMBIBLIOTHEEK 19.05.2020

De leeszaal van het FOMU is vanaf 19 mei 2020 tijdelijk enkel op afspraak toegankelijk. Een afspraak maken doe je via bibliotheek@fomu.be. Je reservatie is geldig na bevestiging door onze medewerkers. Als je ook het museum wilt bezoeken, heb je een museumticket nodig. Deze dien je vooraf te boeken. Meer info vind je hier.

Geef bij het maken van je afspraak alle titels van boeken en tijdschriften door die je wil consulteren. Je kan onze online catalogus doorzoeken via library.fomu.be. Het is niet mogelijk om ter plekke extra boeken/tijdschriften op te vragen. Breng je eigen laptop mee, de publiekscomputer is niet beschikbaar.

Daarnaast kan je beroep doen op de uitgebreide digitale dienstverlening. Mail je vraag door via bibliotheek@fomu.be en indien mogelijk scannen medewerkers de nodige artikels of afbeeldingen voor je in zodat je niet naar FOMU moet komen.

Fo Mu Nieuwe Bibliotheek 3 min 1 1

LEESZAAL

De leeszaal is open tijdens de openingsuren van het museum. Iedereen kan hier terecht om onze lopende tijdschriften, kranten en een selectie van boeken (naslagwerken, encyclopedieën, fotoboeken...) vrij in te kijken.

  • Er is WIFI, breng gerust je eigen laptop mee
  • Maak gratis scans van boeken en tijdschriften
  • Via een persoonlijke login op onze catalogus kun je aankoopsuggesties doen, lijsten aanmaken en werken reserveren.
  • Introductielessen en rondleidingen zijn mogelijk op aanvraag.
DCS4125 min

DE COLLECTIE

De deelcollectie boeken bestaat uit meer dan 30.000 titels en bevat boeken, tijdschriften, merken- en fotografendocumentatie, veilingcatalogi en archieven. Ze is onderverdeeld in een studiecollectie, museumcollectie en kostbare werken.

Publicaties uit de studie- en museumcollectie kan je op afspraak inkijken in de leeszaal.

  • Een afspraak kan van dinsdag t.e.m. vrijdag, tussen 10u en 17u én elke 1ste en 3de zaterdag van de maand tussen 10u en 13u (met uitzondering van 2 mei 2020).
  • Maak via mail een afspraak en geef de werken door die je wil inkijken.
  • Tijdens de maanden juli en augustus is de bibliotheek gesloten op zaterdagen. Ook tijdens de kerstvakantie (21 december 2020 tem 3 januari 2021) kun je geen afspraak maken.

MEER WETEN?

Ben je benieuwd naar wat de bibliotheek jou nog meer te bieden heeft?
Contacteer ons!
bibliotheek@fomu.be

+32 (0)3 242 93 18.