FOMU NL

HomePlan je bezoekBibliotheek

Bibliotheek

Iedereen is welkom in de leeszaal van de bibliotheek van het FOMU. In onze bibliotheek vind je relevante publicaties van het prille begin van de fotografie tot de meest recente trends en ontwikkelingen. Het volledige overzicht vind je in onze online catalogus.

Fo Mu Nieuwe Bibliotheek 3 min 1 1
Fo Mu Nieuwe Bibliotheek 36 lores
Fo Mu Nieuwe Bibliotheek 15
DCS4125 min
LUCID STAN study360 FOMU 05 LOR Es
LEESZAAL

De leeszaal van de bibliotheek is vrij toegankelijk voor iedereen (ook zonder museumticket) tijdens de openingsuren van het museum. Je kan hier terecht om tijdschriften, kranten en een selectie van fotoboeken, naslagwerken, encyclopedieën, etc. vrij in te kijken.

Ben je als onderzoeker of student op zoek naar iets specifiek? Publicaties uit de studie- en museumcollectie, merken- en fotografendocumentatie, veilingcatalogi, etc. kan je op afspraak inkijken in de leeszaal. Kostbare werken (waardevolle, fragiele en unieke publicaties met een hoge erfgoedwaarde, hoofzakelijk publicaties van voor 1950) kunnen enkel worden opgevraagd na toestemming van het hoofd collectie.

AFSPRAAK

Doorzoek onze catalogus, lijst de werken op die je wil raadplegen en maak vervolgens een afspraak. Dit kan via bibliotheek@fomu.be of +32 (0)3 242 93 18. Afspraken zijn mogelijk van dinsdag tot en met vrijdag, tussen 10 en 17 uur. Je reservatie is geldig na bevestiging door onze medewerkers. Het is mogelijk om ter plaatse nog extra werken op te vragen. Werken kunnen enkel in de leeszaal zelf geconsulteerd worden.


DIENSTVERLENING

  • Boekscanner: je kan ter plekke gratis scans maken uit boeken en tijdschriften.
  • Wij bieden ook een digitale service. E-mail je vraag en waar mogelijk zal het personeel de gevraagde documentatie of afbeeldingen voor je inscannen.
  • De leeszaal kan ook gebruikt worden als studieruimte voor studenten. Meer info en reservatie via STUDY360.
  • Introductielessen en rondleidingen zijn mogelijk op aanvraag.
Fo Mu Nieuwe Bibliotheek 46 lo ress
Deel pagina
tickets