FOMU NL

Menu
HomePlan je bezoekFamilie & kinderen
Bezoek het FOMU

Met familie
en kinderen

FOMU 50 zon js 16

Bezoek het FOMU met je gezin!

Heb je thuis een kleine fotograaf in wording of speurneus die niet kan stilzitten? Een uitstap met kinderen naar het FOMU is een ervaring om nooit meer te vergeten. Zo kan je aan de balie de gratis flyer 'op stap in het FOMU' meenemen. Met deze flyer worden jongere bezoekers gestimuleerd om wat langer stil te staan bij foto’s en te babbelen over de thema’s die in de tentoonstelling aan bod komen. Ga in gesprek met je kind en filosofeer over de foto’s aan de muur.

Op stap int stad
© Jesse Willems / FOMU

Fotozoektocht in Antwerpen Zuid

'Op Stap in ’t Stad' is een wandeling en zoektocht in Antwerpen Zuid. Met een bundeltje boordevol leuke opdrachten en fotodetails om te zoeken ga je op ontdekking in de stad. De wandeling vertrekt aan het FOMU. Je kan ook vertrekken bij Huis van het Kind (Montignystraat 70 2000 Antwerpen).

Deze zoektocht is een samen-doe-activiteit voor families met kinderen vanaf 6 jaar, met begeleiding van een ouder of familielid. Neem vooraf even de tijd om de opdrachtjes door te nemen, zodat je je tijdens de wandeling kan rondkijken en genieten.

Je kan een gratis bundeltje afhalen aan de ingang van het FOMU (Waalsekaai 47, di-zo 10u-18u) of bij het Huis van het Kind Zuid (Montignystraat 70: di: 13u-16u; woe: 9u-12u). De zoektocht vindt plaats in openlucht, en niet in het museum zelf. Je hoeft dus geen ticket te kopen voor het FOMU. Als je het museum wil bezoeken aan het begin of einde van je tocht, moet je hiervoor apart je ticket reserveren.

Je kan de bundel ook downloaden via de link hieronder.

Kinderen
zijn welkom!

Op stap in het FOMU!

Met de flyer “Op stap in het FOMU” worden jonge bezoekers gestimuleerd om wat langer stil te staan bij foto’s en te babbelen over de thema’s die in de tentoonstelling aan bod komen. Ga in gesprek met je kind en filosofeer over de foto’s aan de muur. Gratis af te halen aan de balie.

Familieportret

Neem plaats in ons fotohokje en trek gekke bekken voor een uniek familieportret dat je meteen mee naar huis kunt nemen! Voor € 2 krijg je 2 fotostrookjes waarop 3 verschillende foto's staan. Tijdelijk niet beschikbaar.

Vier je verjaardag!

Verras je vriendjes met een origineel verjaardagsfeestje! Experimenteer samen met foto's tijdens een leuke workshop. Iedereen krijgt een foto mee naar huis. In het museumcafé Pixel kun je smullen van taart of ander lekkers. Tijdelijk niet beschikbaar.

Checklist
voor de familie

Verzorgingstafel

Er is een verzorgingstafel in het toilet op de gelijkvloers

Grote lockers

Berg je spullen op in onze grote lockers.

Toegankelijk met kinderwagens en rolstoel

Je kunt je kinderwagen meenemen in het museum, maar ook achterlaten bij de lockers.

Leuk aanbod in de shop

In onze museumshop vind je een leuk aanbod boekjes, gadgets, decoratie en hebbedingetjes voor kinderen.