FOMU NL

Menu

re-
collect

Expo
07.05.2021 - 07.11.2021
Nu te zien

Het FOMU verzamelt 2010-2020

re-collect
Groepsportret, ca. 1905 © Anoniem / Collectie FOMU
re-collect
Zonder titel, 2017, uit de reeks 'Agata' © Bieke Depoorter / Collectie FOMU
re-collect
Phaphama at Cassilhaus, North Carolina, 2016 © Zanele Muholi / Collectie FOMU
re-collect
Supplementing the Pauze with a Distraction, 2012, uit de reeks: 'The Fourth Wall' © Max Pinckers / Collectie FOMU
re-collect
07.05.2021 - 07.11.2021

re-collect

Het FOMU verzamelt 2010-2020

Vincent Delbrouck, Bieke Depoorter, Boris Mikhailov, Max Pinckers, Annemie Augustijns, David Claerbout, Jacques de Lalaing, Kimbei Kusakabe, Zanele Muholi, Dirk Braeckman … Het zijn maar enkele van de fotografen waar het FOMU de afgelopen tien jaar werk van heeft verworven voor haar collectie.

De tentoonstelling re-collect neemt je mee op een associatieve wandeling doorheen een decennium aan collectie-aanwinsten. We kiezen voor een niet-chronologische opstelling waardoor nieuwe verbanden tussen de werken ontstaan. Drie focuspunten lopen als rode draden doorheen re-collect: een focus op Belgische fotografie, op internationaal maatschappelijk relevante fotografie en een duidelijke samenhang met onze tentoonstellingen. Tegelijkertijd biedt de expo een blik op verleden, heden en toekomst van de collectie.

Het FOMU herbergt een internationale, diverse collectie van ruim drie miljoen objecten. Het geheel is tegelijkertijd historisch en actueel en bestaat uit vier deelcollecties: beeld, apparatuur, fondsen en boek. Elk jaar breiden we de collectie uit met nieuwe aankopen en schenkingen.

De tentoonstelling re-collect toont recente aanwinsten uit de deelcollectie beeld.

Curator: Tamara Berghmans

Artist Video's

Bij de tentoonstelling werden enkele Artist Video's uitgegeven, waarin kunstenaars uit de expo re-collect aan het woord zijn.
Bekijk de video's op www.vimeo.com/fomuantwerp

MOUS LAMRABAT | BIEKE DEPOORTER | DAVID CLAERBOUT | ANNE DE GELAS | VINCENT DELBROUCK | DIRK BRAECKMAN | VINCEN BEECKMAN


Koop je ticket