FOMU NL

De keuze van

De keuze van
Jaouad Alloul

Video   •   2 min augustus 2021

Theatermaker, zanger en ondernemer Jaouad kiest zijn favoriete werk uit de FOMU-collectie: een beeld van de Amerikaanse fotograaf Barbara Morgan.

“Als ik deze foto zie, dan voel ik opwinding. Niet op een seksueel vlak, wel op een esthetisch vlak", aldus Alloul.

"De danser en choreograaf José Limón buigt zijn lichaam op een visueel sterke manier. Barbara Morgan speelt in haar foto’s met licht, en zeker in deze foto zie je de kracht van licht en hoe de foto daardoor bijna driedimensionaal wordt.”

Jaouad 00 01 25 10 Still004

Wat is jouw favoriete beeld uit de collectie van het FOMU en waarom? We stelden de vraag aan Dirk De Wachter, Samira Saleh, Dalilla Hermans, Bent Van Looy, Jaouad, Frank Raes en Saskia De Coster. Ze duiken in de archieven van het Fotomuseum en kiezen hun favoriete beeld uit de FOMU-collectie.

Het FOMU beheert een collectie van ruim drie miljoen fotografische objecten. In de collectie vind je oa. negatieven, analoge prints, digitale foto’s, apparatuur, daguerreotypieën, glasplaten en archieven van fotografen.

De collectie groeit steeds aan doordat het FOMU consequent werk van Belgisch talent aankoopt en beelden verwerft die mee de geschiedenis van de (Belgische) fotografie vertellen . Daarnaast kopen we ook internationale maatschappelijk relevante fotografie aan.


Kijk
& lees meer

tickets