FOMU NL

De keuze van

De keuze van
Bent Van Looy

Video   •   2 min augustus 2021

“Fotografie betekent voor mij: binnenkijken in een andere wereld. Door de ogen, door het brein van de fotograaf.”

Muzikant, schilder en presentator Bent Van Looy kiest zijn favoriete beeld uit de FOMU-collectie, een foto van de Italiaanse fotograaf Cesare Colombo.

“Wat mij opvalt aan deze foto, is wat er niét gefotografeerd wordt. Ik vind de negatieve ruimte in deze foto de hoofdrolspeler.”

Bent 00 01 00 24 Still003

Wat is jouw favoriete beeld uit de collectie van het FOMU en waarom? We stelden de vraag aan Dirk De Wachter, Samira Saleh, Dalilla Hermans, Bent Van Looy, Jaouad, Frank Raes en Saskia De Coster. Ze duiken in de archieven van het Fotomuseum en kiezen hun favoriete beeld uit de FOMU-collectie.

Het FOMU beheert een collectie van ruim drie miljoen fotografische objecten. In de collectie vind je oa. negatieven, analoge prints, digitale foto’s, apparatuur, daguerreotypieën, glasplaten en archieven van fotografen.

De collectie groeit steeds aan doordat het FOMU consequent werk van Belgisch talent aankoopt en beelden verwerft die mee de geschiedenis van de (Belgische) fotografie vertellen . Daarnaast kopen we ook internationale maatschappelijk relevante fotografie aan.


Kijk
& lees meer

tickets