FOMU NL

re-collect

Artist Video: Vincent Delbrouck

Video   •   3 min augustus 2021

Vincent Delbrouck maakt blijvende impressies van de plekken die hij verkent door persoonlijke en fictieve perspectieven te integreren tot één geheel. Delbrouck werkt met fotografie, collage en tekst.

Vincent Delbrouck maakt blijvende impressies van de plekken die hij verkent door persoonlijke en fictieve perspectieven te integreren tot één geheel. Delbrouck werkt met fotografie, collage en tekst. Met deze verschillende media probeert hij in zijn boeken en installaties op intuïtieve wijze een associatieve energiestroom te creëren.

Met deze verschillende media probeert hij in zijn boeken en installaties op intuïtieve wijze een associatieve energiestroom te creëren.

Zijn werk is als een poëtische aaneenschakeling van de kleine dingen des levens, die hij omarmt in alle diversiteit. Het integrale proces, van het fotograferen tot het presenteren, is als een innerlijke reis. Een reis die hem voedt en toelaat het onbekende te benaderen. Het is een sprong in het duister, waarbij omgeving, persoon en fotografie samenvallen. Of in Delbroucks woorden:It’s like a dance.’

Vlcsnap 2021 05 03 16h12m50s886
Vlcsnap 2021 05 03 16h12m40s174

In 2020 koopt FOMU foto’s uit zijn trilogie The Himalayan Project, beelden uit zijn kunstenaarsresidentie in Mulhouse, enkele portretten van zijn meest recente reis naar Cuba, een aantal mixed-mediacollages en enkele special editions en dummies.

Het werk van Delbrouck is momenteel te zien in de expo 're-collect'. Deze tentoonstelling neemt je mee op een associatieve wandeling doorheen een decennium aan collectie-aanwinsten. We kiezen voor een niet-chronologische opstelling waardoor nieuwe verbanden tussen de werken ontstaan. De expo biedt een blik op verleden, heden en toekomst van de FOMU collectie.


Kijk
& lees meer

tickets