FOMU NL

Pamela Singh Chipko Tree Huggers of the Himalayas 4 1994 lores
Pamela Singh, Chipko Tree Huggers of the Himalayas #4, 1994. © Pamela Singh; Courtesy sepiaEYE

RE/SISTERS
rondleiding voor volwassenen

  • Prijs activiteit € 124.5
  • Max. aantal deelnemers 20
  • Duur 1.5u
  • Locatie FOMU

Hoe kunnen we beter zorgen voor elkaar en voor het milieu? Die vraag staat centraal in RE/SISTERS: A Lens on Gender and Ecology, een internationale thematentoonstelling met 50 vrouwelijke en gender-non-conforme kunstenaars. Een FOMU-gids loodst je langs kritische invalshoeken en nieuwe toekomstbeelden.

Rondleidingen te boeken van vrijdag 29 maart tem zondag 18 augustus 2024

Aan de hand van fotografie, film en installaties tonen deze kunstenaars dat de uitbuiting van de planeet niet los te zien is van de onderdrukking van vrouwen en minderheidsgroepen. Ze stellen bestaande, kapitalistische machtsstructuren ter discussie en zoeken naar oplossingen om ons kwetsbare ecosysteem te herstellen. RE/SISTERS is een actuele, sociaal-maatschappelijke tentoonstelling die gelijktijdig pleit voor een klimaatrechtvaardige en gendergelijke toekomst.

RE/SISTERS is bestaat uit zes thematische hoofdstukken: ontginning - protest en verzet - ecologische zorg – milieuracisme - queerness – nieuwe sociale structuren en hiërarchieën. Samen herkaderen ze ons denken over milieu en gender, en benadrukken ze de radicale kracht van zorg tegenover uitbuiting.

Wat kan je verwachten van deze rondleiding?

  • De tentoonstelling bestaat uit zes hoofdstukken. Tijdens een rondleiding van 1,5u krijg je de krachtlijnen van elk hoofdstuk mee

  • De gids pikt er enkele kunstwerken uit om dieper op in te gaan

  • De gids spoort je aan om traag en verdiepend te kijken naar de kunstwerken

  • De gids gebruikt gidstechnieken zoals Visual Thinking Strategies om gesprek te stimuleren

  • Het is mogelijk om fluistersets (audioversterking) te reserveren voor je rondleiding (max. 2 groepen tegelijkertijd). Gelieve dit op voorhand via mail aan te vragen.


Praktische info

Prijs is 124,50 EUR per groep (max. 20 deelnemers).
Je kan dit bezoek boeken met max. 4 groepen tegelijkertijd, afhankelijk van de bezettingsgraad en beschikbaarheid van de gidsen.

De rondleiding duurt ca. 90 minuten en kan geboekt worden in het Nederlands, Engels en Frans.

Voor groepsbezoeken met gids werkt het FOMU samen met boekingsplatform Experience Antwerp. Voor alle praktische vragen over je boeking kan je rechtstreeks contact op nemen via +32 3 205 56 05
tickets