FOMU NL

artist video

Vincen Beeckman over
Le Fusée de la Motographie

Video   •   3 min september 2021

Meer dan 100 doosjes telt het project 'Le Fusée de la Motographie’ van Vincen Beeckman. En in elk doosje zit een foto ...

“Het idee is gebaseerd op een rommelmarkt. Op een rommelmarkt vind je vaak dozen met foto’s in. Je weet niet wie die foto’s maakte, en je verzint er zelf verhalen bij", aldus bedenker Vincen Beeckman.

"Dat geheimzinnige is belangrijk in het project Le Fusée de la Motographie. Het doosje dat je krijgt kan een foto bevatten van een bekende fotograaf, of van een student. Je kiest je doosje niet zelf. Het is altijd een verrassing”

Vlcsnap 2021 05 03 16h09m00s176
Vlcsnap 2021 05 03 16h08m44s376
Vlcsnap 2021 05 03 16h08m37s658

Le Fusée de la Motographie maakt deel uit van de tentoonstelling re-collect in het FOMU. Naar aanleiding van deze tentoonstelling zijn 20 nieuwe doosjes gemaakt met werk van Jeroen Bocken, Elena Aya Bundurakis, Ulla Deventer, Marie-Françoise Plissart, Aurélie Geurts, Tine Guns, Gert Jochems, Mous Lamrabat, Youqine Lefèvre, Renée Lorie, Mashid Mohadjerin, Kamel Moussa, Pauline Niks, Sebastien Steveniers, Egon Van Herreweghe, Sine Van Menxel, Vesna Faassen & Lukas Verdijk, Erien Withouck, Ugo Woatzi

Samen met Vincen Beeckman brengt het FOMU de twintig nieuwe doosjes van Le Fusée de la Motographie naar openbare ruimtes in Antwerpen.

Le Fusée de la Motographie is door Vincen Beeckman bedacht voor het Brusselse kunstencentrum Recyclart.


Kijk
& lees meer

tickets