FOMU NL

Thumb 169
Nieuws

Nieuw logo en branding voor FOMU

Video   •   00:38 maart 2024

Samen met de nieuwe expo’s lanceert FOMU een nieuw logo en branding. We hebben een nieuwe missie en visie en daar hoort een nieuwe huisstijl bij!

FOMU wil de kracht, kwetsbaarheid en magie van fotografie koesteren en delen. Het fotografisch beeld heeft een bijzondere relatie tot de werkelijkheid. In de hedendaagse maatschappij is een goed begrip van visuele beeldvorming onmisbaar om de wereld te begrijpen.

We kantelen of ‘tilten’ onze blik om verschillende perspectieven toe te laten. Deze ‘tilt’ vind je terug in het nieuwe FOMU logo. Ons perspectief kantelen en opnieuw richten van onze focus daagt ons uit om verschillende standpunten toe te laten.

FOMU x MUTANT: Sharing Perspectives

Voor de nieuwe branding werkte FOMU samen met MUTANT Agency.

Mutant: "De grafische elementen van de visuele identiteit omzeilen het beeld niet en gaan resoluut doch respectvol in dialoog met het tentoongestelde werk. Met dynamisch motion design positioneert het merk zich ook nadrukkelijk als nieuwsgierige curator die ook Gen-Z weet te navigeren door de complexe hedendaagse beeldcultuur."


Trui
Resisters
Bord
Braeckman
Tas


Met "Sharing Perspectives" legt FOMU de nadruk op hoe het zich profileert als museum: Een inclusieve ruimte waar standpunten gedeeld kunnen worden en bezoekers hun blik kunnen verruimen via fotografie. Een plek waar die-hard cultuurliefhebbers maar ook toevallige passanten, jong en oud, kunnen stilstaan en vertragen, met tentoonstellingen die niet enkel reflectie maar ook expressie aanmoedigen.


Nieuwe missie en visie FOMU

FOMU wilt het beeldbewustzijn aanscherpen. Dat doen we door fotografie toegankelijk te maken vanuit historische perspectief en binnen een actuele context. Omdat het experiment van vandaag het erfgoed van morgen is, stimuleren we creatie, dynamiek en vernieuwing. FOMU is een plaats waar mensen zich welkom en empowered voelen om via fotografie hun blik te verruimen.

Waarden

FOMU is nieuwsgierig, integer, gedreven & intuïtief. FOMU is een open en bruisende plek van en voor mensen. Inclusiviteit en meerstemmigheid zit verankerd in ons DNA. We dragen 4 kernwaarden uit die een kompas vormen voor verbinding en samenwerking met iedereen die met ons in contact komt.

  • Nieuwsgierig - we gaan actief op zoek naar blinde vlekken, vellen geen oordeel en staan open voor experiment.
  • Integer - in onze interacties zijn we eerlijk en betrouwbaar en nemen we onze verantwoordelijkheid.
  • Gedreven - we bouwen met goesting en ambitie aan een bruisende ontmoetingsplaats voor mensen en ideeën.
  • Intuïtief - we luisteren naar het buikgevoel, maken ruimte voor twijfel en kwetsbaarheid en creëren zo een safe space waar plaats is om te leren en te creëren.
Deel pagina

Kijk
& lees meer

tickets