FOMU NL

re-collect

Artist video: Mous Lamrabat

Video   •   5 min augustus 2021

Hoop en schoonheid staan centraal in het werk van Mous Lamrabat. Zijn foto’s zijn absurd en surrealistisch, soms subtiel provocerend, maar altijd kleurrijk en speels.

“Racisme, religie en vrouwenrechten. Dat zijn de drie topics die vaak terugkomen in mijn werk, drie dingen waar ik wel gevoelig om ben ... die doordringen tot mij. Je kan niet om het nieuws heen, en ik kan het daar ook echt moeilijk mee hebben.”

Tijdens de donkere wintermaanden van 2021 trekt Mous Lamrabat naar Marokko. Het warme licht en de spontane manier van werken lokken hem terug naar zijn geboorteland, waar hij vaak fotografeert. Het resultaat daarvan was te zien in de expo Mous Lamrabat - We Gonna Be Alright, tot 29.08.2021 in het FOMU.

We Gonna Be Alright is het resultaat van een artistieke opdracht in het kader van de COVID-19 werkbeurs. Deze beurs werd in het voorjaar van 2020 door FOMU uitgeschreven als antwoord op de coronamaatregelen die vele fotografen en kunstenaars hard treffen.

Vlcsnap 2021 05 03 16h06m21s599
Vlcsnap 2021 05 03 16h05m03s259

Lamrabat knipoogt naar iconen uit de modewereld en goochelt met symbolen uit de populaire en Noord-Afrikaanse cultuur. Hij creëert een uniek visueel universum waarin hij traditionele kledingstukken en indrukwekkende attributen combineert.

1 Mous Lamrabat
Moms see everything © Mous Lamrabat/ Courtesy Loft Art Gallery

Kijk
& lees meer

tickets