FOMU NL

Nick Hannes

Expo

28.11.2014

01.02.2015

Archief

Mediterranean. The Continuity of Man

Nickhannes

De afgelopen vijf jaar bezocht Nick Hannes (BE, °1974) twintig landen rond de Middellandse Zee. Hij treft er een regio op een ongezien historisch kantelmoment: Zuid-Europa gaat gebukt onder de wereldwijde economische crisis, de Arabische landen zijn verwikkeld in de nasleep van de Arabische Lente en intussen ontmoeten toeristen en migranten elkaar op de stranden van de Middellandse Zee.

Nick Hannes toont ons een regio vol humor en tragedie. Het Middellandse Zeegebied werd tweeduizend jaar geleden eengemaakt onder het Romeinse Rijk, maar is nu een strijdtoneel. In Mediterranean.The Continuity of Man belicht Nick Hannes hedendaagse thema’s zoals migratie, urbanisatie en massatoerisme. Met zijn herkenbare documentaire stijl omarmt hij de complexiteit van deze regio, overstijgt het anekdotische en gaat op zoek naar de verbindende schakels in de maatschappij.

Na zijn reis doorheen de voormalige Sovjet-Unie (Red Journey) presenteert het FoMu nu ook Mediterranean. The Continuity of Man, een caleidoscopisch portret van een Mediterrane regio in verandering.

Bij de tentoonstelling verschijnt het boek ‘Mediterranean’ uitgegeven bij uitgeverij Hannibal. Het boek is te koop in de museumshop voor € 35.

Curator: Joachim Naudts

RS14050 2015 0034 0001 0000 Hannes Nick scr
tickets