FOMU NL

Made In Dublin

Expo

14.01.2021

27.02.2021

Archief

Multimedia installatie

Made In Dublin installation 2019 Doyle Sweeney Donohoe Barry 24

Made In Dublin is een quadrafonische multimedia-installatie op negen schermen. Het project is een samenwerking tussen Eamonn Doyle, David Donohoe, Kevin Barry en Niall Sweeney.

Tussen 2011 en 2018 fotografeert Eamonn Doyle (IE, 1969) de straten van de Ierse hoofdstad Dublin en schetst daarbij een bijzonder moderne en multiculturele stad. Hij publiceert veel van die foto’s in drie opeenvolgende fotoboeken: i (2014), ON (2015) en End. (2016). Samen zijn ze bekend geworden als zijn ‘Dublin-trilogie’.

In 2018-2019 werkt Doyle samen met zijn partners in crime sinds vele jaren, kunstenaar Niall Sweeney (IE, 1967) en componist David Donohoe (IE, 1976), en ook met de beroemde Ierse schrijver Kevin Barry (IE, 1969). Samen maken ze Made In Dublin, een quadrafonische multimedia-installatie op negen schermen die Doyles Dublin-trilogie naar een hoger niveau tilt. Made In Dublin combineert de foto’s van Doyle, de soundscapes van Donohoe, de woorden en de stem van Barry en de montage en het productiedesign van Sweeney. De dramatische opeenvolging, muziek en stem geven de snelheid en dynamiek weer van een stad die onophoudelijk in verandering is.

In de jaren 1990 richt Doyle zijn eigen platenlabel D1 Recordings op, dat internationaal beroemd werd om zijn elektronische muziek, festivals en clubs. Made In Dublin gebruikt sampling, cuts, ritme en herhaling om het voortdurend veranderende verhaal voort te stuwen. Dit zijn technieken die gebruikt worden in muziekproductie, maar ook in fotografie, video en film. Het resultaat is een hectische maar subtiele choreografie van het stedelijke weefsel.


Made In Dublin is samen met de FOMU pop-up shop is te zien op locatie in het centrum van Antwerpen: Wapper 7.
Toegang is gratis.

tickets