FOMU NL

HomePlan je bezoekRoutebeschrijving
Geraak vlot tot bij het museum

Routebeschrijving

Werken Zuiderdokken en bereikbaarheid

Er zijn momenteel werken gaande in de omgeving rondom het FOMU. Deze kaderen in de omvorming van de Gedempte Zuiderdokken naar een park. Het FOMU blijft open tijdens de werken. Indien je problemen ervaart bij het betreden van het gebouw via de Waalsekaai, gelieve dan het onthaal te contacteren op 03/242 93 56.

  • Als voetganger kan je het museum bereiken via de doorgangen langs de werken.
  • Kom je met de fiets? Dan raden we je aan je route uit te stippelen via het fietspad aan de Scheldekaaien. Via de Lakenstraat of Verviersstraat ben je dan zo aan het museum.
  • Gratis parkeerplaatsen voor mensen met een beperking ter hoogte van Hof van Beroep, Waalsekaai 35A.
  • Voor rolstoelgebruikers is er een helling naar de inkomdeur, lift naar alle verdiepingen en een aangepast toilet (opstellingsruimte 100 cm).
  • Indien je met de wagen komt, kan je vlot parkeren in de ondergrondse parkeergarage Q-park (meer info over parkeren onderaan deze pagina)
  • Meer info over hinder en werken in de buurt vind je hier
Fiets

Omwille van de werken raden we je aan je route uit te stippelen via het fietspad aan de Scheldekaaien. Via de Lakenstraat of de Vervierstraat ben je dan zo aan het museum.

Velo Antwerpen

Met de stadsfietsen van Velo Antwerpen kan je je vlot door Antwerpen en haar districten verplaatsen. Een dagpas kost € 5, een weekpas € 11 en een jaarpas € 55. De eerste 30 minuten van elke rit zijn telkens opnieuw inbegrepen in deze abonnementsprijs. Ideaal dus voor korte praktische verplaatsingen.

Velo Antwerpen stations:

Waalsekaai 47 (ter hoogte van het FOMU)

Cockerillkaai 39 (tegenover Arbeidshof/Hof van Beroep)

Vlaamsekaai 39 (ter hoogte van de De Burburestraat)


Openbaar vervoer

Plan je reis via de website van De Lijn en de NMBS zodat je steeds de meest actuele informatie hebt.

Parkeren

Parkeergarage Q-Park Steendonk - Waalsekaai 60, 2000 Antwerpen, inrit via Gentplaats, uitrit via Verviersstraat - is open en vlot bereikbaar. Je geniet er van een gunstig tarief in combinatie met je museumticket. Je dient vooraf je parkeerplaats te reserveren. De korting geldt voor 2u parkeren, daarna schakel je over naar het reguliere tarief: Reserveer je parkeerplek.

Parkeren op Waalsekaai en omliggende straten (zone AN131): betaalautomaat ter hoogte van Waalsekaai 27 of via de parkeerapp 4411

Lage-emissiezone

De hele Antwerpse binnenstad en Linkeroever zijn vanaf 1 februari 2017 een lage-emissiezone. Voertuigen die te veel roet en fijn stof uitstoten, mogen de lage-emissiezone niet meer inrijden. Het FOMU ligt in die zone. Kijk tijdig na of jouw voertuig aan de toelatingsvoorwaarden voldoet via deze test.
Verplichte registratie: Voertuigen met een buitenlandse nummerplaat (behalve Nederlandse) die aan de toelatingsvoorwaarden voldoen, moet je eenmalig registreren. Registreer hier je auto.
Meer informatie over de lage-emissiezone vind je op de website van Slim naar Antwerpen.