FOMU NL

HomePlan je bezoekRoutebeschrijving

Routebeschrijving


Fiets

Met de fiets kan je vlot naar het museum via het fietspad aan de Scheldekaaien, via de Lakenstraat of Vervierstraat. Omwille van de werken in de ruime omgeving raden we je aan je route uit te stippelen.

Velo Antwerpen

Met de stadsfietsen van Velo Antwerpen kan je je vlot door Antwerpen en haar districten verplaatsen. Een dagpas kost € 5, een weekpas € 12 en een jaarpas € 58. De eerste 30 minuten van elke rit zijn telkens opnieuw inbegrepen in deze abonnementsprijs. Ideaal dus voor korte praktische verplaatsingen.

Velo Antwerpen stations:

Waalsekaai 47 (ter hoogte van het FOMU)

Cockerillkaai 39 (tegenover Arbeidshof/Hof van Beroep)

Vlaamsekaai 39 (ter hoogte van de Museumstraat)

Openbaar vervoer

Plan je reis via de website van De Lijn en de NMBS zodat je steeds de meest actuele informatie hebt. Of plan je reis naar Antwerpen met DeWaterbus.

Parkeren

Parkeergarage Q-Park Steendonk - Waalsekaai 69a, 2000 Antwerpen, inrit via Namenstraat, uitrit via Verviersstraat. Je geniet er van een gunstig tarief in combinatie met je museumticket. Je dient vooraf je parkeerplaats te reserveren. De korting geldt voor 2u parkeren, daarna schakel je over naar het reguliere tarief: Reserveer je parkeerplek.

Parkeren op Waalsekaai en omliggende straten (zone AN131): betaalautomaat ter hoogte van Waalsekaai 27 of via de parkeerapp 4411

Op de hoek van de Gerlachekaai en de Lakenstraat bieden we parkeergelegenheid voor mensen met een beperking/rolstoel.

Opgelet: sinds 1 augustus 2023 is het parkeerbeleid in de Stad Antwerpen gewijzigd. Lees meer op Parkeren op straat | Slim naar Antwerpen of Vervoer in en naar Antwerpen.

Lage-emissiezone

De hele Antwerpse binnenstad en Linkeroever zijn vanaf 1 februari 2017 een lage-emissiezone. Voertuigen die te veel roet en fijn stof uitstoten, mogen de lage-emissiezone niet meer inrijden. Het FOMU ligt in die zone. Kijk tijdig na of jouw voertuig aan de toelatingsvoorwaarden voldoet via deze test.
Verplichte registratie: Voertuigen met een buitenlandse nummerplaat (behalve Nederlandse) die aan de toelatingsvoorwaarden voldoen, moet je eenmalig registreren. Registreer hier je auto.
Meer informatie over de lage-emissiezone vind je op de website van Slim naar Antwerpen.

tickets