FOMU NL

De keuze van

De keuze van
Samira Saleh

Video   •   3 min augustus 2021

In de videoreeks ‘De keuze van’ kiezen zeven inspirerende personen hun favoriete beeld uit de FOMU-collectie. Presentator en spoken word artist Samira Saleh kiest een beeld van de Syrische fotograaf en regisseur Issa Touma.

“Dit is een beeld van Syrië dat ik sinds mijn jeugd niet gezien heb, een beeld van voor de oorlog uitbrak", legt Saleh uit.

"De foto is genomen in 2000, één week voor Bashar al-Assad president werd. Wat als die vrouwen, op de foto nog zo trots, in een glazen bol de toekomst hadden kunnen zien? Dan breekt je hart.”

Samira 00 01 59 17 Still008
Samira 00 01 37 22 Still006

Het FOMU beheert een collectie van ruim drie miljoen fotografische objecten. In de collectie vind je oa. negatieven, analoge prints, digitale foto’s, apparatuur, daguerreotypieën, glasplaten en archieven van fotografen.

De collectie groeit steeds aan doordat het FOMU consequent werk van Belgisch talent aankoopt en beelden verwerft die mee de geschiedenis van de (Belgische) fotografie vertellen . Daarnaast kopen we ook internationale maatschappelijk relevante fotografie aan.


Kijk
& lees meer

tickets