FOMU NL

The Still Point of the Turning World

Expo

23.06.2017

18.10.2017

Archief

Between Film and Photography

Stillpoint

Het fotografische beeld is doordrongen van stilte. Geen beweging, geen geluid, geen tijd. Maar wat gebeurt er als je er een van die ontbrekende elementen aan toevoegt? Deze tentoonstelling zoomt in op die zeldzame keer dat een fotograaf het filmmedium gebruikt of, andersom, dat een videokunstenaar zich aan de fotografie waagt. Welke schoonheid is er te vinden op de scheidslijn tussen deze twee media?

Met video-installaties en foto’s van 24 kunstenaars verspreid over twee tentoonstellingszalen, plaatst het FOMU het begrip tijd centraal. In een wereld met een overvloed aan visuele prikkels dagen de kunstwerken je uit om stil te staan bij de verbeelding van het alledaagse. Een groot aantal van de werken is voor het eerst in België te zien.

Bij de expo wordt een gelijknamige catalogus uitgegeven door het FOMU en Kehrer Verlag. Dit tweetalig boek (Nederlands/Engels) is te koop in onze shop voor € 35.

Met werk van: Morten Barker (DK), Dirk Braeckman (BE), David Claerbout (BE), Manon de Boer (NL), Jason Dee (UK), Nir Evron (IL), Mekhitar Garabedian (BE/SY), Geert Goiris (BE), Paul Graham (UK), Guido Guidi (IT), Mark Lewis (CA), Louis Lumière (FR), Mark Neville (UK), Lisa Oppenheim (US), Raqs Media Collective (IN), John Smith (UK), John Stezaker (UK), Hiroshi Sugimoto (JP), Ana Torfs (BE), Michiel van Bakel (NL), Jeff Wall (CA); en uit de FOMU-collectie: Henri Cartier-Bresson (FR), Eadweard Muybridge (UK) en Duane Michals (US).


Curatoren: David Campany & Joachim Naudts

tickets