FOMU NL

Show Us The Money

Expo

24.06.2016

09.10.2016

Archief
Showusthemoney

Show Us The Money neemt je mee naar belastingparadijzen en het zenuwcentrum van de financiële macht. Het FOMU geeft je een inkijk in de structuren die de hele wereld beïnvloeden, maar zelf liefst onzichtbaar blijven. Drie projecten stellen met uiteenlopende artistieke strategieën de globale problematiek aan de kaak.

Het ambitieus fotografisch onderzoek The Heavens van Paolo Woods (NL, °1970) en Gabriele Galimberti (IT, °1977) confronteert ons met de zogeheten belastingparadijzen. Ze registreren zelf een bedrijfje 'The Heavens' in Delaware, tussen ’s werelds grootste multinationals. Van Panama tot Amsterdam, van Luxemburg tot Londen: Woods en Galimberti reizen de wereld rond en geven een gezicht aan deze mondiaal ingrijpende praktijk.

Met Wealth Management neemt Carlos Spottorno (HU, °1971) ons mee in de visuele wereld van zijn fictieve WTF Bank. De beelden zijn een streling voor het oog, maar Spottorno’s ironische ondertoon is niet mis te verstaan.

In You Haven’t Seen Their Faces recupereert Daniel Mayrit (ES, °1985) de beeldtaal van beveiligingscamera’s. Zo ontzegt hij de machtigste mensen in Europa’s financiële zenuwcentrum - The City of London – de luxe van de anonimiteit en roept hen ter verantwoording voor hun rol in de financiële crisis van 2008.

De publicatie The Heavens van Paolo Woods & Gabriele Galimberti is te koop in de museumshop aan € 49.

Wealth Management van Carlos Spottorno is te koop aan € 20.


Curator: Rein Deslé

tickets