FOMU NL

Ping Pong - Vincen Beeckman

Expo
24.06.2023 - 08.10.2023
Nu te zien
BEV FI1
Les intimes © Vincen Beeckman
Claude
Claude & Lily, collectie FOMU/Vlaamse Gemeenschap, BK/9311/7 © Vincen Beeckman
Film2766 07a
Les intimes © Vincen Beeckman
000119
Studio Palermo © Vincen Beeckman
Film2767 36a
Les intimes © Vincen Beeckman
Film2374 04a
Cracks © Vincen Beeckman
BE55351
Les intimes © Vincen Beeckman
Antwerpen01
Studio Palermo © Vincen Beeckman
Film3189 27
La Dévinière © Vincen Beeckman
BEV FILM 1690 IM 34 A
Les intimes © Vincen Beeckman

Vincen Beeckman (°1973, BE) is een fotograaf die mensen met elkaar verbindt. Zijn leven staat bol van ontmoetingen. Hij neemt de tijd om een goede relatie op te bouwen door steeds weer aanwezig te zijn, zelfs al is het maar kort. Deze toevallige ontmoetingen groeien uit tot jarenlange relaties.

De tentoonstelling Ping Pong geeft een inkijk in vier langlopende projecten die grotendeels gelijktijdig zijn gegroeid. Beeckman speelt als het ware een spelletje pingpong met de mensen die hij ontmoet en de verhalen die hij vastlegt. Het spel en de interactie duren slechts zo lang als beide partijen het balletje terugkaatsen.

Cracks is een veelzijdige kennismaking met een groep dakloze mensen die in de buurt van het station Brussel-Centraal leven. Beeckman geeft hen wegwerpcamera’s, waardoor een waardevolle uitwisseling ontstaat. Samen maken ze een boek en tentoonstellingen. Iedereen is betrokken bij elke stap van het proces.

Les Intimes volgt het levensverhaal van een familie uit Bergen. Beeckman speelt de rol van familie fotograaf en wordt uitgenodigd voor elke belangrijke gebeurtenis – Of het nu gaat om een verjaardag, een verhuizingeen huwelijk of zelfseen begrafenis, hij is aanwezig. Eerst is dat enkel op verzoek van de familie, later ook op een meer organische manier

La Devinière is een centrum voor psychotherapie in de buurt van Charleroi waar mensen met een psychische aandoening samenleven. Hier is Beeckman al jarenlang kind aan huis om samen te feesten spelen en creëren.

Op uitnodiging van FOMU verdiept Beeckman zich in de culturele scene rond Studio Palermo, een multidisciplinair ontwerpbureau in Antwerpen dat tattoo art, illustratie, muziek en mode samenbrengt. De ene ontmoeting leidt Beeckman naar de volgende. Het resultaat van deze dynamiek is een caleidoscopisch en eigenzinnig beeld van de havenstad.

Ping Pong is de eerste grote museale tentoonstelling van Vincen Beeckman.

Bij de tentoonstelling wordt het boek Pong Ping gepubliceerd. Het boek is voor € 39.5 te koop in de museumshop.

Koop je ticket