FOMU NL

melanie bonajo-When the body says Yes

Expo

17.02.2023

04.06.2023

Archief
MELANI1 LORES

When the body says Yes is een immersieve video-installatie van melanie bonajo. Volgens bonajo kan aanraking een krachtige remedie zijn voor de hedendaagse epidemie van eenzaamheid.

De kunstenaar brengt een groep internationale genderqueere mensen samen, waaronder velen met een biculturele identiteit. Het resultaat is een collectieve betovering in de vorm van een genotspositief kamp waar skinship of “huidschap” gevierd wordt. Ken jij de zintuiglijke dimensies van jouw Nee? Hoe voel jij je wanneer je lichaam Ja zegt?’ melanie bonajo stuurt met When the body says Yes een zachtaardige en sensitieve uitnodiging om je te laten meevoeren op deze ontdekkingsreis.

melanie bonajo (hen/hun) is kunstenaar, filmmaker, seksuologisch bodyworker, somatisch sekscoach en voorlichter, begeleider van knuffelworkshops en activist. Door middel van video’s, performances, foto’s en installaties onderzoekt bonajo actuele vraagstukken die voortkomen uit het samenleven in een kapitalistisch systeem. bonajo zet thema’s als het uithollen van intimiteit en isolatie in een steeds sterielere, technologischer wereld op de agenda. Hun werk presenteert antikapitalistische methoden om opnieuw verbinding te maken en om thema’s als seksualiteit, intimiteit en gevoelens te verkennen.

In 2022 vertegenwoordigde melanie bonajo Nederland op de Biennale van Venetië met When the body says Yes, in opdracht van het Mondriaan Fonds, met als curatorenteam Orlando, Maaike Gouwenberg, Geir Haraldseth en Soraya Pol. De installatie is ontwikkeld in samenwerking met Théo Demans.

tickets