FOMU NL

Martine
Franck

Expo

02.10.2020

18.04.2021

Archief
Martine Franck 003

Martine Franck (BE, 1938-2012), geboren in Antwerpen, ontdekt haar passie voor fotografie tijdens een lange reis door Azië in 1963. Thuisgekomen in Parijs, vestigt ze zich als zelfstandig fotograaf en maakt portretten en reportages voor grote Amerikaanse magazines zoals Life, The New York Times en Vogue. Uit haar foto’s spreekt een levensvreugde en een diep sociaal engagement.

Martine Frank (BE, 1938-2012) was van nature een vrije geest. De camera zag zij als middel om zichzelf te positioneren in de maatschappij. Vanuit een diep sociaal engagement, voert ze een strijd voor vrouwen, ouderen, vluchtelingen en bedreigde gemeenschappen wereldwijd. Ze neemt haar tijd om respectvolle relaties uit te bouwen met de mensen die ze portretteert. Zo creëert ze een unieke fotografische taal, met sterke composities en observaties in zwart-wit.

Het FOMU brengt dit najaar de grote overzichtstentoonstelling van het werk van Martine Franck naar haar geboortestad. Martine Franck was net voor haar dood nauw betrokken bij de uitwerking van deze tentoonstelling, die gemaakt werd door de Fondation Henri Cartier-Bresson (Parijs) en het Musée de L’Elysée (Lausanne).

Curator: Agnès Sire

tickets