FOMU NL

Braakland

Expo

28.10.2016

04.06.2017

Archief
Braakland

Met Braakland transformeert het FOMU zijn bovenste verdieping zeven maanden lang tot een experimentele ruimte voor fotografie. De verscheidenheid van het medium fotografie komt daarbij op de eerste plaats.

Braakland is een open festival waarbij de nadruk ligt op de dialoog tussen kunstenaars en publiek. Naast tentoonstellingen van zowel nationaal als internationaal talent programmeren we een waaier aan activiteiten en stimuleren we fotografen om hun creaties te tonen in het museum. We delen de tentoonstellingszaal op in drie delen, die elk op hun eigen ritme met kortlopende en lange projecten ingevuld worden. Met uitdagende tentoonstellingen, artist talks, debatten, één-avond evenementen, portfolioviewings, screenings en tientallen samenwerkingen viert Braakland de diversiteit van fotografie.

Naast geplande tentoonstellingen en projecten blijft een groot deel van het programma braak liggen. Daarom lanceert het FOMU een ‘museum take-over’ en doen we een oproep aan iedereen met een hart voor fotografie: breng jouw project naar het museum!


Curatoren: Rein Deslé en Joachim Naudts

tickets