FOMU NL

Menu
HomeStage Publiekswerking

Stage Publiekswerking

Het Fotomuseum is een ontmoetingsplaats voor actuele en historische fotografie in België. Het is een open huis waar een divers en breed publiek zich welkom en betrokken voelt, verrast en geïnspireerd wordt, en aangezet wordt tot creatie en dialoog. Het FOMU is een inclusief museum dat naar buiten treedt en maatschappelijke relevantie en sociale impact nastreeft. Innovatie, educatie en kwaliteit vormen de kern van de publieksbemiddeling en lopen als rode draad doorheen het aanbod.

Het team Publiekswerking zet zich in om volgende doelen te realiseren:

 • Een belevingsgerichte bemiddeling tussen het publiek en het museum.
  We programmeren een publieksaanbod bij de tentoonstellingen, collectieobjecten en het medium fotografie dat mensen inspireert, prikkelt en aanzet tot creatie.
 • Een inclusief museum dat impact heeft op de samenleving.
  We reiken tot buiten onze museummuren en werken samen met partners in Antwerpen om waardevolle ervaringen te creëren voor maatschappelijk kwetsbare groepen in de stad.
 • Een straf educatief aanbod.
  We focussen op kwaliteit in onze gidsenwerking en zetten in op kunstbeleving in het educatieve aanbod.
 • Een open huis waar iedereen zich welkom voelt.
  We werken drempels weg en vertellen verhalen die een breed en divers publiek aanspreken. We maken van elk bezoek een topervaring; van het eerste tot het laatste contact met het museum.

Jij kan ons hierbij helpen!

Als stagiaire Publiekswerking ondersteun je het team bij het voorbereiden, uitwerken en uitvoeren van het publieksprogramma voor de lente en zomer van 2020. Je zal o.a. meewerken aan de organisatie van:

 • Nightwatch Museum Take-Over Slow Art Day
 • Opening en programma zomertentoonstellingen Artist Talks
 • Museumnacht

We rekenen op jou zowel voor de administratieve voorbereidingen als de productionele opvolging tijdens de events zelf. Daarnaast zal je ook de reguliere werking van het team Publiekswerking ondersteunen met taken zoals bv. materiaal beheren, reservaties opvolgen, ar chiveren , bestellingen plaatsen, verslagen maken, en andere ad hoc taken.

Wij bieden jou...

Een unieke werkomgeving in een klein team van gedreven collega's.

Veelzijdige werkervaring om je cv te spijzen, die van pas kan komen in je toekomstige job. Een kans om te leren en inzicht te krijgen in de werking van een museum.

Flexibiliteit i.v.m. je werkdagen en uren.

Wie ben jij?

 • Je kan je vrijhouden voor een stage van minstens 3 maanden (halftijds/voltijds). Je bent enthousiast en gemotiveerd, steekt graag de handen uit de mouwen.
 • Je bent nauwkeurig en hebt oog voor detail.
 • Je hebt een open en sociaal karakter, bent vriendelijk en diplomatisch.
 • Je bent zelfstandig, neemt graag initiatief maar werkt graag in een team samen. Je werkt vlot met digitale toepassingen en office programma's.
 • Je kan je zowel mondeling als schriftelijk goed uitdrukken in het Nederlands.

Ja, ik word stagiair(e) in het fomu!

Stel je dan snel kandidaat! Stuur je cv en motivatie naar naomi.vandenbroeck@fomu.be (uiterlijk op 20 januari 2020, 14u). Vergeet niet te vermelden hoe lang je graag stage wil lopen. Heb je nog vragen, neem gerust contact op via e-mail of telefoon (070 760 702).

Het FOMU wil de samenleving zo goed mogelijk weerspiegelen. De selectie gebeurt op basis van je competenties ongeacht leeftijd, origine of geslacht. Voor deze vacature zijn er geen specifieke diplomavereisten.