FOMU NL

HomeFOMU Magazines

FOMU MAGAZINES

.TIFF - EMERGING BELGIAN PHOTOGRAPHY

Elk jaar selecteert het FOMU tien beloftevolle fotografen die in België wonen of werken. Het FOMU neemt hen mee op een traject van een jaar, bestaande uit feedback- en netwerkmomenten, een publicatie in FOMU’s portfoliomagazine .tiff en een groepstentoonstelling in het museum.

Evenals de ‘Belgische fotografie’ is .tiff niet onder één noemer te vatten. Het magazine is een staalkaart van de verscheidenheid en dynamiek van het fotografisch landschap in België. Met .tiff geeft het FOMU opkomend talent een platform naar een breder publiek en netwerk.

.tiff magazine is een portfoliomagazine dat op jaarlijkse basis verschijnt en waarin tien kunstenaars hun werk presenteren in de vorm van een poster. De compilatie – het postermagazine .tiff - is meer dan de som der delen: het wordt een kleinschalige tentoonstelling op papier. Een tentoonstelling die uit elkaar kan worden gehaald, opengevouwen, omgedraaid en opnieuw kan worden gerangschikt, zodat de lezer zelf bepaalt hoe de beelden met elkaar in verband staan.

.tiff (4 EUR) is te koop in de museumshop en in de FOMU webshop.

Selectie .tiff 2021: Aurélie Bayad, Sébastien Cuvelier, Michiel De Cleene, Youqine Lefèvre, Lucas Leffler, Kamel Moussa, Joud Toamah, Josephina van de Water, Erien Withouck & Ugo Woatzi.

.tiff maakt deel uit van Futures, een Europese samenwerking die jong fotografisch talent uitlicht. Het FOMU is één van de oprichters van Futures. Samen met andere Europese initiatiefnemers creëren wij een netwerk van kunstenaars, experten en middelen om de grenzen van de Europese fotografiewereld te verleggen.

Tiff9 DEF 1 cover
cover .tiff 2021
TRIGGER MAGAZINE
A PLATFORM FOR RESEARCH, REFLECTION AND DEBATE ON ALL THINGS PHOTOGRAPHIC

Trigger is een platform voor onderzoek, reflectie en debat omtrent alles dat met fotografie te maken heeft.

Het magazine verschijnt zowel online als in print en is een samenwerking van het FOMU en Fw:Books (Amsterdam).
Trigger verschijnt volledig in het Engels en werd door het FOMU bedacht en opgestart in 2019.

  • Trigger nr. 1: Impact (2019)
  • Trigger nr. 2: Uncertainty (2020)
  • Trigger nr. 3: Care (TBA, 2021)


Front cover Trigger 2web
tickets