FOMU NL

Mariken
Wessels

Expo

04.03.2016

05.06.2016

Archief

Taking Off. Henry my Neighbor

Marikenwessels

Taking Off is een waarachtig beeldverhaal van een mislukt huwelijk, beladen met seksuele frustraties en voyeurisme. De tentoonstelling laat ons kennismaken met de fotografische obsessies van Henry. Henry’s vrouw Martha leefde jarenlang onder het juk van haar man, achteloos poseerde ze voor zijn extravagante naaktfotografie. Via kennissen in de Verenigde Staten kwam de volledige privéverzameling in handen van Mariken Wessels (NL, °1963) terecht.

Wessels reconstrueerde Henry’s huwelijk, werk en leven en toont met Taking Off verschillende fases in zijn obsessie. Ze vertrok van de bijna 5.500 zwart-wit naaktfoto’s, tientallen collages en verschillende figuurtjes uit klei. Taking Off leidt ons mee in de besloten privéwereld van Henry en zijn muze. Wessels is de vertrouweling voor hun verhaal, via haar krijgen we een artistiek pleidooi te zien voor de moed van Henry’s vrouw om haar mans creatieve waanzin bloot te leggen.

Het boek Taking Off. Henry my Neighbor is gepubliceerd door Art Paper Editions (APE) in 2015 en zal verkrijgbaar zijn in de FOMU-shop voor €55.


Curator: Joachim Naudts

tickets