FOMU NL

Camille Picquot

Expo

29.06.2018

07.10.2018

Archief

Young Belgian Photography

Camille Picquot Wrong

In de visuele wereld van Camille Picquot (°FR, 1990) is niets wat het op het eerste gezicht lijkt. Haar beelden verleiden door hun strakke compositie en contrastrijke kleuren. En toch is er altijd een element dat de kijker doet twijfelen: een ongewoon standpunt of een verontrustend detail. Was het oog eerst gestreeld, plots is het op zijn hoede.

Sinds enkele jaren bouwt Camille Picquot gestaag aan een consistent oeuvre dat zowel uit film als fotografie bestaat. Ze begeeft zich steeds op de dunne lijn tussen waarheid en fictie door enscenering en toeval af te wisselen. De kijker wordt meegezogen in een lichtjes absurd universum vol spanning en onverwachte wendingen. De tentoonstelling toont drie fotoreeksen, Domestic Flight, Total Ground en Images du dedans en de film Hollow Hours die in 2016 bekroond werd met een VAF-Wildcard.

Het FOMU biedt een podium aan jonge Belgische fotografie. Camille Picquot studeerde in Brussel en Gent. Haar eerst monografische publicatie, Domestic Flight (Art Paper Editions), wordt samen met de tentoonstelling gelanceerd. De tentoonstelling reist in 2019 naar Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam.


Curator: Rein Deslé

Foto: Camille Picquot, Wrong, 2016, Collectie FOMU, 2020/83, Copyright © 2021 Camille Picquot

tickets