FOMU NL

Broomberg
& Chanarin

Expo

21.03.2014

08.06.2014

Archief

Everything was Beautiful and Nothing Hurt

Broombergchanarin

Adam Broomberg (Zuid-Afrika, °1970) en Oliver Chanarin (Groot-Brittannië, °1971) werken al zeventien jaar samen. Voor het eerst in hun carrière is hun uiteenlopende oeuvre samengebracht in een tentoonstelling. De expo biedt een overzicht van hun eerste werk, een schilderij van een Hutu en een Tutsi dat ze in opdracht lieten maken, tot de meest recente serie, een reeks portretten gemaakt met 3D gezichtsherkenningssoftware.

Conflict, ras en fotografie zijn de thema’s die als een rode draad door hun artistieke praktijk lopen. De tentoonstelling bevat meer dan honderd werken en een aantal boekprojecten zoals hun geïllustreerde bijbel (Holy Bible). Dit project werd onlangs bekroond met de Infinity Award van het International Center of Photograpy in New York.

In 2013 kregen Adam Broomberg (Zuid-Afrika, °1970) en Oliver Chanarin (Groot-Brittanië, °1971) de prestigieuze Deutsche Börse Prijs voor hun reeks War Primer 2. Datzelfde jaar selecteerde het MoMa in New York hen voor de jaarlijkse New Photography tentoonstelling.


Curator: Joachim Naudts

tickets