FOMU NL

Aurélie Geurts

Expo

10.09.2021

07.11.2021

Archief

Carole & Jozef - Tamarinde

Aurélie Geurts LORES Tamarinde 1

Aurélie Geurts is vaste fotograaf bij De Morgen, Knack en de Volkskrant. In deze tentoonstelling toont Geurts twee persoonlijke reeksen, die duidelijk tonen hoe ze het vertrouwen van haar onderwerp weet te verdienen: met geduld, tijd en vastberadenheid. Hoewel de reeksen sterk van elkaar verschillen, vertellen ze beiden iets over wat het is om voor elkaar en jezelf te zorgen in een complexe wereld.

In het intieme fotografische werk Carole & Jozef vereeuwigt Aurélie Geurts de innige band tussen Carole en haar 96-jarige vader Jozef. Wanneer Jozefs gezondheid achteruit gaat, zet Carole alles opzij om ten volle te genieten van de tijd die hen samen gegeven is. Tamarinde is een gelaagd portret dat vragen oproept over de normen die onze maatschappij vooropstelt. Aurélie Geurts volgt Tamarinde een jaar lang. Op het platteland, weg van verwachting en oordeel, vindt Tamarinde samen met haar paard, hond en vogel haar vrijheid.

COVID-19 werkbeurs

In 2020 reikt het FOMU een COVID-19 werkbeurs uit aan Aurélie Geurts, Mous Lamrabat, Joud Toamah, Hélène Amouzou en Alexey Shlyk & Ben Van den Berghe. Ze creëren nieuw werk, geïnspireerd door de huidige precaire tijd. De beelden worden opgenomen in de FOMU collectie.

De reeksen die Aurélie Geurts tentoonstelt zijn het resultaat van de artistieke opdracht in het kader van deze werkbeurs. Voor de COVID-19 werkbeurs maakt het FOMU financiële middelen vrij, aangevuld met giften van bezoekers en de FOMU Patrons en met subsidies van Stad Antwerpen.

tickets