FOMU NL

Alec Soth

Expo

17.02.2017

04.06.2017

Archief

Gathered Leaves

Alecsloth

Met Gathered Leaves brengt het FOMU voor het eerst het werk van gerenommeerd Magnumfotograaf Alec Soth (US, °1969) naar België. In deze overzichtstentoonstelling krijg je vier cruciale reeksen uit zijn indrukwekkende oeuvre te zien: Sleeping by the Mississippi (2004), Niagara (2006), Broken Manual (2010) en Songbook (2014).

Alec Soth is bekend voor zijn lyrische aanpak van de documentaire fotografie. Hij vertrekt vanuit een fascinatie voor de uitgestrektheid van het Amerikaanse land, net zoals Robert Frank, Stephen Shore of Jack Kerouac.


“De televisie en Hollywood bepalen onze kijk op Amerika. We zien alleen maar would-befilmsterren en New Yorkse agenten. Soms vergeten we dat er in het hart van Amerika ook heel andere levens worden geleid. En sommige van die levens zijn echt begeesterend.”
(Alec Soth, e-mailinterview met Aaron Schuman, 2 augustus 2004)


Alec Soth woont in Minnesota en is kunstenaar, fotojournalist, blogger, uitgever, Instagrammer en onderwijzer. Door zijn mateloze energie en uitgesproken positie binnen de hedendaagse internationale kunstwereld heeft hij een grote invloed op de huidige generatie jonge beeldenmakers. De presentatie in het FOMU maakt de evolutie in zijn carrière zichtbaar en illustreert ook hoe het fotoboek daarbij een belangrijke plaats inneemt.

Gathered Leaves is een tentoonstelling van het Media Space / Science Museum in Londen.


Curator: Kate Bush

tickets