FOMU NL

Coccolarte
Beeld: © Coccolarte
Activiteit
12.04.2022 - 15.04.2022

Coccolarte
kunstig kinderkamp in het FOMU

Tijdens de paasvakantie, van 12 t.e.m. 15 april 2022, organiseert Coccolarte een kinderkamp in het FOMU. Kunst en kinderen, het allitereert niet alleen, die twee gaan prachtig hand in hand. En daar maakt Coccolarte gretig gebruik van.

Kinderen van het eerste, tweede en derde kleuterklas (geboortejaren 2016-2019) kunnen in het FOMU terecht voor een creatief en fantasierijk kamp. Het kamp gaat dieper in op thema's die aan bod komen in de dan lopende tentoonstelling van Diana Markosian en vindt plaats in het FOMU.

INHOUD

Diana Markosian verliet alles wat ze kende en trok naar een hele nieuwe wereld. Tijdens dit kampje reizen we met de kindjes naar een onbekende wereld die we samen gaan creëren. We maken een nieuwe taal, verzinnen ons eigen eten, bedenken leuke spelletjes etc. Dit is echt een kamp voor kinderen die houden van fantasie en creatief denken.

PRAKTISCHE INFO

Elke dag, van dinsdag t.e.m. vrijdag, van 9u – 16u.
Vooropvang vanaf 8u30 & naopvang tot 17u30

Coccolarte

Beeld: © Coccolarte

Coccolarte2

Beeld: © Coccolarte

Coccolarte 1

Beeld: © Coccolarte

OVER COCCOLARTE

Het is niet vreemd dat kunst en kinderen de eerste twee grote bouwstenen zijn van de organisatie. Alles wat Coccolarte organiseert is voor kinderen en dat doen ze aan de hand van kunst. "We willen elk kind een veilige plek geven waar ze durven experimenteren, waar ze durven zichzelf te zijn, hoe zot dat ook is. Uiteraard is het minstens even belangrijk dat ouders zich ook op hun gemak voelen. Dus we staan altijd paraat voor ouders met vragen of bedenkingen."

Zijn de activiteiten bij Coccolarte kunsteducatief?

"In zekere zin wel, maar anderzijds niet. Wat we doen is eigenlijk meer spelen dan leren. We stappen in een fantasiewereld en in deze werelden ontdekken kinderen verschillende kunstenaars, bepaalde technieken, stromingen,… . Het is dus ergens wel educatief, maar de focus ligt niet op het leren. Onze focus ligt op de magie van kunst. Kunst kan ontzettend veel met je doen, en je kan er zelf ook veel mee doen. Dat is wat we proberen mee te geven met de kinderen."

Coccolarte wordt draaiende gehouden door Liesje Deckmyn, de vaste werkkracht van de organisatie. Maar de echte motor van de organisatie zijn de 20 gepassioneerde begeleiders. Het is dankzij hun passie en grote liefde voor kunst en kinderen dat de workshops van Coccolarte zo uniek zijn. Wist je trouwens dat de helft van de begeleiders zélf ook kunstenaars zijn?

Lees hier meer over Coccolarte