FOMU NL

Coccolarte 1
Beeld: © Coccolarte

Coccolarte
kunstig kinderkamp in het FOMU

Ook in de herfstvakantie organiseert Coccolarte een kinderkamp in het FOMU, van 1 tot en met 4 november 2022. Kunst en kinderen, het allitereert niet alleen, die twee gaan prachtig hand in hand. En daar maakt Coccolarte gretig gebruik van.

Kinderen van de eerste, tweede en derde kleuterklas (geboortejaren 2016-2019) kunnen in het FOMU terecht voor een creatief en fantasierijk kamp. Het kamp gaat dieper in op thema's die aan bod komen in de tentoonstelling van Aglaïa Konrad en vindt plaats in het FOMU.

INHOUD

Alles wat Coccolarte organiseert is voor kinderen en dat doen ze aan de hand van kunst. "We willen elk kind een veilige plek geven waar ze durven experimenteren, waar ze durven zichzelf te zijn, hoe zot dat ook is". Tijdens dit kamp werken we rond de tentoonstelling van Aglaïa Konrad in het Fotomuseum. Ze gaat met haar foto’s steeds op zoek naar gelijkenissen in een stedelijke omgeving. De kinderen proberen deze week net te laten zien waar de verschillen zitten. Het wordt één grote creatieve speurtocht.

PRAKTISCHE INFO

Van dinsdag t.e.m. vrijdag, van 9u – 16u.
Opvang tot 17u30

Coccolarte

Beeld: © Coccolarte

Coccolarte2

Beeld: © Coccolarte

Coccolarte 1

Beeld: © Coccolarte

OVER COCCOLARTE

Het is niet vreemd dat kunst en kinderen de eerste twee grote bouwstenen zijn van de organisatie. Alles wat Coccolarte organiseert is voor kinderen en dat doen ze aan de hand van kunst. "We willen elk kind een veilige plek geven waar ze durven experimenteren, waar ze durven zichzelf te zijn, hoe zot dat ook is. Uiteraard is het minstens even belangrijk dat ouders zich ook op hun gemak voelen. Dus we staan altijd paraat voor ouders met vragen of bedenkingen."

Zijn de activiteiten bij Coccolarte kunsteducatief?

"In zekere zin wel, maar anderzijds niet. Wat we doen is eigenlijk meer spelen dan leren. We stappen in een fantasiewereld en in deze werelden ontdekken kinderen verschillende kunstenaars, bepaalde technieken, stromingen,… . Het is dus ergens wel educatief, maar de focus ligt niet op het leren. Onze focus ligt op de magie van kunst. Kunst kan ontzettend veel met je doen, en je kan er zelf ook veel mee doen. Dat is wat we proberen mee te geven met de kinderen."

Coccolarte wordt draaiende gehouden door Liesje Deckmyn, de vaste werkkracht van de organisatie. Maar de echte motor van de organisatie zijn de 20 gepassioneerde begeleiders. Het is dankzij hun passie en grote liefde voor kunst en kinderen dat de workshops van Coccolarte zo uniek zijn. Wist je trouwens dat de helft van de begeleiders zélf ook kunstenaars zijn?

Lees hier meer over Coccolarte

tickets