FOMU FR

Museumnacht Fo Mu Monday Jr WEB RES 27
Museumnacht 2022 in FOMU © Monday Agbonzee Jr. / FOMU

Museumnacht 2023 in FOMU

Op de eerste zaterdag van augustus staat Antwerpen in teken van Museumnacht. Samen met 18 andere Antwerpse musea en culturele instellingen zetten we op 5 augustus tussen 19 uur 's avonds en 1 uur 's nachts de deuren wagenwijd open. Laat je verrassen door een uitgebreid en uniek aanbod.

Het programma is speciaal voor Museumnacht opgesteld en is maar één keer te zien.
Tickets in voorverkoop (online) vanaf 27 juni.

Programma in FOMU

SPEED TOURS

Doorlopend van 20u tot 23u30 in de expo's (2de verdieping)

Word je graag meegenomen in een boeiend verhaal? Sluit dan zeker aan bij één van de speed tours. Volg deze korte rondleiding van 15 minuten in de collectietentoonstelling Grace Ndiritu Reimagines the FOMU Collection en in de expo Ping Pong van de Belgische fotograaf Vincen Beeckman. Samen met een FOMU-gids duik je in de beelden en verhalen uit de tentoonstellingen.

Rondleidingen om: 20u (expo Grace), 20u35 (expo Vincen), 21u1 (expo Grace), 22u (expo Vincen), 22u40 (expo Grace) en 23u15 (expo Vincen).

Fo Mu opening 16feb23 Monday Jr
© Monday Agbonzee Jr. / FOMU
Erfgoed op je huid: FOMU tattoo station

Doorlopend van 19u tot 00u in de inkomhal

Heb je altijd al willen zien hoe een tattoo jou staat? Laat je dan verrassen door onze unieke neptattoos, geïnspireerd op foto's uit de expositie Grace Ndiritu Reimagines the FOMU Collection. De tattoo’s werden speciaal ontworpen door ex-Nightwatch curator Céline Lafrikh.

Night Watch FOMU Robin Joris Dullers 227
© Robin Joris Dullers / FOMU
Midcentury Photo Contest

Doorlopend van 19u tot 23u in de inkomhal

Iedereen fotografeert, dagelijks. Maar wat als je even terug kon in de tijd, naar de jaren ‘50? Hoe zou dit beeld eruitzien? Tijdens Museumnacht kan je met je gezelschap een foto laten trekken binnen een Midcentury setting door een fotograaf. De meest originele foto wint een prijs uit de FOMU shop.

Lynne Cohen
Lynne Cohen, Office Squelette, 1970, Collectie FOMU 2021/29 © Lynne Cohen 2023
Where Dance meets exhibition

Om 20u30, 21u en 21u30 in de expo van Vincen Beeckman

De Antwerpse danseres Yamuma neemt je mee in het werk van Belgische fotograaf Vincen Beeckman. Door een combinatie van diverse dansstijlen brengt ze het werk van Beeckman tot leven.

Fo Mu opening 16feb23 Monday Jr web res 6
Sfeerbeeld FOMU © Monday Agbonzee Jr. / FOMU
Beats & melodies op het FOMU terras

Doorlopend van 20u tot 00u op het terras van FOMU café

FOMU café serveert niet enkel hapjes en drankjes, maar schotelt je ook de beste deuntjes voor tijdens Museumnacht. Tussen 20u en 00u kan je genieten van Beats & Melodies op het FOMU terras, een muzikaal programma door lokale DJ’s DJ Milinguap en DJ-duo Funcadafi.

Fo Mu opening 16feb23 Monday Jr web res 113
Sfeerbeeld FOMU © Monday Agbonzee Jr. / FOMU
Eten & drinken: Foodtruck en drinks

Doorlopend van 19u tot 00u in FOMU café en op terras

Combineer je bezoek aan FOMU met een pauze voor een snelle hap voorzien door een outdoor foodtruck. FOMU café presenteert binnen dit programma de Graceful Gin; een verfrissende gin-tonic die ook in mocktail optie wordt aangeboden.

Eten en drinken zijn doorlopend te bestellen aan de FOMU bar en foodtruck buiten op het terras tussen 19u-00u.

FOMU café
Terras FOMU café

Praktische info

  • Koop je tickets vooraf online (vanaf 27 juni) of in het Visitor Center in Het Steen (vanaf 24 juli tot 5 augustus).
  • Met één ticket bezoek je op Museumnacht alle deelnemende musea. Er is dit jaar een gelimiteerd aantal tickets beschikbaar. Zorg dat je de nacht niet mist en koop je ticket in voorverkoop.
  • Ben je in het bezit van een A-kaart met kansentarief? Dan mag je gratis naar Museumnacht. Zorg er wel voor dat je online een ticket aanvraagt via de ticketshop.
  • Als de tickets nog niet zijn uitverkocht, kan je op de dag zelf nog een ticket aanschaffen (20 EUR). Koop je ticket via de webshop of in het Visitor Center (tot 5 augustus, 18 uur). Het is niet mogelijk om bij de balies in de musea een ticket te kopen.
  • Met je polsbandje van Museumnacht bezoek je de hele maand augustus gratis één van de deelnemende musea. Je hoeft je polsbandje niet de hele zomer aan te houden. Ook afgeknipt is het bandje nog geldig voor een gratis terugkeerbezoek.
  • Met je ticket van Museumnacht kan je een gratis Velo-dagpas aanvragen. Zo verplaats je je gemakkelijk tussen de deelnemende musea.
billets