FOMU FR

Menu
HomeCorona
Corona / COVID-19

Maatregelen en updates

Fomu 0110 Lo res 89
© Jesse Willems / FOMU

Het FOMU volgt steeds de nieuwe regels in de strijd tegen corona. We verwelkomen jullie graag om het museum veilig te bezoeken in klein gezelschap.

Je kan geen tickets kopen in het museum zelf. Je koopt je ticket vooraf via de nieuwe online ticketshop en koopt een ticket voor een bepaalde datum en uur. Dit zorgt ervoor dat we constant het aantal bezoekers kunnen managen en ervoor zorgen dat er maximum 1 bezoeker per 15m2 wordt toegelaten.

Tickets koop je via http://tickets.fomu.be/


Allensamenzondertekst

COVID-19 WERKBEURS

De maatregelen tegen het coronavirus treffen vele fotografen en kunstenaars bijzonder hard. Daarom reikt het FOMU een werkbeurs uit aan enkele fotografen voor een artistieke opdracht.

Het doel is om een beeld of een reeks te maken die in relatie staat met de huidige precaire tijd.

Hélène Amouzou, Aurélie Geurts, Mous Lamrabat, Alexey Shlyk & Ben Van den Berghe en Joud Toamah ontvangen de FOMU COVID-19 werkbeurs. Voor de selectie werkte het FOMU samen met experten uit het artistieke en fotografische veld: Anne Wetsi Mpoma van Wetsi Art Gallery, De Morgen, FOMU, Eline Verstegen van Kunsthal Extra City & Caroline Dumalin, artistiek directeur AAIR

Het FOMU maakt hiervoor financiële middelen vrij, aangevuld met giften, onder meer van de FOMU Patrons De beelden worden opgenomen in de FOMU collectie en zullen getoond worden in het museum.

#samentegencorona

#samentegencorona - wat doet het FOMU?

- Wij voorzien ontsmettende handgels en ontsmetten regelmatig onze ruimtes met extra aandacht voor toiletten, leuningen en deurknoppen.
- Onze medewerkers nemen de nodige voorzorgsmaatregelen en dragen mondmaskers.
- We zorgen voor signalisatie die je helpt om 1.5 meter afstand te houden tot andere bezoekers.
- We monitoren constant het aantal bezoekers dat binnen mag in het museum. Moet je even wachten? Weet dat dit is voor je veiligheid. We laten 1 bezoeker per 15m2 toe.
- De museumshop is open voor bezoekers met een ticket. We accepteren enkel betalingen met de kaart of contactloze betalingen. Bezoek zeker ook de online museumshop. Momenteel betaal je geen verzendkosten op verzendingen naar België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland.
-De leeszaal van het FOMU is vanaf 19 mei 2020 tijdelijk enkel op afspraak toegankelijk. Een afspraak maken doe je via bibliotheek@fomu.be. Je reservatie is geldig na bevestiging door onze medewerker. Meer info over de museumbibliotheek vind je hier.

#samentegencorona - wat kan ik doen?

- Voel je je ziek of heb je ziektesymptomen? Blijf thuis en neem contact op met de ticketservice voor opvolging i.v.m. je tickets.
- Neem zo weinig mogelijk spullen mee zodat je geen locker hoeft te gebruiken. Kleine handtassen mag je meenemen in de expo.
- Beperk je bezoek tot 90 minuten.
- Het dragen van een mondmasker is verplicht

Meer info over de maatregelen vind je op de website van Stad Antwerpen.