FOMU NL

Menu
HomeOnline festival Uncertainty
03.12.2020-06.12.2020

UNCERTAINTY

ONLINE FESTIVAL VANUIT HET FOMU

3 - 6 december 2020
live vanuit het FOMU

Tijdens dit online festival onderzoeken denkers en doeners wat onzekerheid doet met fotografie, toekomst, en sociale rechtvaardigheid. Via online talks en workshops bespreken we inspirerende ideeën en vernieuwende perspectieven.
De COVID-19 pandemie versterkt sociale ongelijkheden en plaatst onze samenleving voor de spiegel. Hoe verbind je met elkaar in onzekere tijden? Kan onzekerheid ook ruimte bieden voor verandering?

PROGRAMMA

DAGELIJKS OM 11U: SLOW FOCUS

Neem de tijd om te focussen op lichaam en geest. We leren bewust kijken naar foto’s en doen een aantal mindfulness oefeningen om helemaal tot rust te komen.
Elke ochtend om 11u, via zoom. Inschrijven is nodig

Meer info over de Slow Focus sessies vind je HIER
Schrijf je in voor de sessie op 3, 4 , 5 of 6 december 2020

DAGELIJKS OM 20u: TALK OP FACEBOOK LIVE

Het FOMU gaat dagelijks in gesprek met denkers en doeners, die het hebben over o.m. de relatie tussen onzekerheid en sociale media, empathie, black futurism en intergenerationele verhalen. Met onder andere Sarah Dimani, Philippine Hoegen, Zeynep Kubat, Koen Wynants, Sabrine Ingabire, Alisha B Wormsley, Yasmina Reggad en Ama Koranteng-Kumi.

Meer info over de talk vind je HIER
Volg Facebook Live op 3, 4, 5 en 6 december om 20u.

4 & 5 DECEMBER: WORKSHOPS

Op 4 en 5 december kan je deelnemen aan workshops met fotografen Max Pinckers, Michiel De Cleene en 'Change Leader' Mike Murawski.
Plaatsen zijn beperkt.

Koop je ticket.

Trigger #2

Tijdens het festival lanceren we het magazine Trigger #2 met als thema Uncertainty. TRIGGER is een publicatieplatform over fotografie, van het FOMU. TRIGGER verschijnt volledig in het Engels, zowel als online platform als als jaarlijkse gedrukte publicatie in samenwerking met Fw: Books (Amsterdam). De tweede editie van het magazine is gemaakt in samenwerking The School of Speculative Documentary. We onderzoeken o.a. welke toekomst je kan verbeelden wanneer je speculatie als tool gebruikt.

Lees verder op www.fomu.be/trigger
Koop Trigger #2 in de online FOMU shop

Doorlopend filmprogramma

Samen met cinema Lumière Antwerpen biedt het FOMU een doorlopend online filmaanbod aan. De films blijven gedurende het hele festival online. Op het programma: Playtime van Jacques Tati, Les deux visages d'une femme Bamiléké van Rosine Mbakam en Infinity minus infinity van The Otolith Group

Surf naar https://www.mylum.tv/nl/filmfe... en bekijk de films.

Daarnaast compileert het FOMU ook een extra filmaanbod waarin je Belgische en internationale makers terug vindt die de onzekere omstandigheden waarin het beeld tot stand komt omarmen. Elke maker beschouwt de eigen betrokkenheid in hoe het beeld tot stand komt als een positief en confronterend iets. Allen stellen hun eigen autoriteit in vraag en bieden een inkijk in achterliggende machtsverhoudingen en andere onevenwichtigheden.

Bekijk het volledige aanbod hier