FOMU NL

Fo Mu Masculinities web res 83
© Monday Agbonzee Jr.
Activiteit
Altijd beschikbaar

Vrij bezoek met een (klas)groep

Je kan de tentoonstellingen in het FOMU ook bezoeken zonder gids. Je kan je leerlingen zelf rondleiden of vrij laten rondlopen. We raden aan om met max. 3 groepen (max. 20 leerlingen/personen) tegelijkertijd het museum te bezoeken.

Geef ons voor je bezoek een seintje via info@fomu.be, liefst 3 weken voor je bezoek. Vermeld zeker de datum, het uur en het aantal leerlingen. We kijken dan na of er die dag nog plaats is voor grote groepen en bevestigen je aanvraag. Op die manier kunnen we onze maximum capaciteit aan groepen bewaren en blijft het museumbezoek aangenaam voor iedereen.

Als je aanvraag net niet in onze planning past, zullen we contact met je opnemen om een nieuwe datum voor te stellen. Je kan elke dag, uitgezonderd maandag, een vrij bezoek reserveren tussen 10u en 18u.

Praktische info
  • Per groep van 15 leerlingen krijgen 2 begeleiders gratis toegang (duid aan ‘begeleider scholengroep’).
  • Bij elke groep van 15 leerlingen, moet minstens 1 begeleider aanwezig zijn.

Meer info over huidige expo's vind je op deze pagina.


JE BEZOEK VOORBEREIDEN

Er is geen voorkennis nodig om de tentoonstelling Recaptioning Congo te bezoeken met je klas, maar het is wel goed om voor of na je bezoek verder aan de slag te gaan rond thema’s als dekolonisatie, beeldvorming en anti-racisme.

Het FOMU stelde een meer uitgebreide lijst op die bestaat uit lees- kijk- en doe- suggesties voor docenten (en andere geïnteresseerden) ter voorbereiding van of als vervolg op een bezoek aan de tentoonstelling Recaptioning Congo.