FOMU NL

Menu
Max pinckers workshop FB Horizontal0
Activiteit
05.12.2020

Online Workshop
Onzekerheid & docu


156 Youqine Lefèvre MAX PINCKERS

Max Pinckers woont en werkt in Brussel. Hij onderzoekt de kritische, technologische en ideologische kaders waarbinnen documentaire beelden gemaakt en gebruikt worden. Documentaire fotografie is voor Pinckers meer dan een representatie van een externe realiteit. Hij bekijkt het als een speculatief proces waarbinnen realiteit en waarheid als meervoudige en kneedbare begrippen ingezet kunnen worden. Hij werkt momenteel aan zijn doctoraat als artistiek onderzoeker aan het KASK Gent (Koninklijke Academie voor Schone Kunsten) en is medeoprichter van The School of Speculative Documentary. Max Pinckers is gastredacteur voor het magazine Trigger #2: Uncertainty.

Michieldecleene

Michiel De Cleene is fotograaf en werkt vanuit een interesse in processen van begrenzing, conditionering en authenticatie in documentaire fotografie. Hij maakte o.a. Barriers - European Neighbouring, Peripheral Landscape, -scope, F#1-13 (i.s.m. Arnout De Cleene), Recollecting Landscapes (i.s.m. UGent) en Reference Guide. Sinds 2015 is hij als onderzoeker verbonden aan het KASK Gent en is medeoprichter van The School of Speculative Documentary. Michiel De Cleene is gastredacteur voor het magazine Trigger #2: Uncertainty.

Gevel FOMU

Over Uncertainty online festival

Deze workshop vindt plaats tijdens Uncertainty, het online festival dat het FOMU organiseert, van 03.12.2020 t.e.m. 06.12.2020. Elke ochtend kan je meedoen aan een Slow Focus-sessie via zoom. Schrijf je in voor een workshop en tune elke dag om 20u in voor een live talk via Facebook live.

De COVID-19 pandemie versterkt sociale ongelijkheden en plaatst onze samenleving voor de spiegel. Hoe verbind je met elkaar in onzekere tijden? Kan onzekerheid ook ruimte bieden voor verandering? Tijdens dit online festival onderzoeken denkers en doeners de relatie tussen onzekerheid en zorg, biosfeer, toekomst en sociale rechtvaardigheid. Via virtuele talks en workshops willen we gesprekken starten rond visionaire of inspirerende ideeën en vernieuwende perspectieven. Welke toekomst je kan verbeelden als je speculatie als tool gebruikt.

Bekijk het volledige programma HIER