FOMU NL

Menu
FOMU REGULAR MINIMAL live talk
Activiteit
03.12.2020

Live Talk
Solidariteit in uitdagende tijden

  • Prijs Gratis
  • Datum 03.12.2020
  • Uur 20u00
  • Location Facebook Live

De COVID-19 pandemie versterkt sociale ongelijkheden en plaatst onze samenleving voor de spiegel. Zorg en solidariteit krijgen meer betekenis in onze hyper-individualistische westerse maatschappij. Kunnen deze onzekere tijden ook ruimte bieden voor verandering en het herdenken van de status quo?

Kan het ook een kantelpunt zijn voor onze ethics of care? Hoe kunnen we naast het zorgen voor onszelf ook zorg dragen voor en met anderen? Ama Koranteng-Kumi gaat in gesprek met Melat Gebeyaw Nigussie, Philippine Hoegen en Koen Wynants - allen denkers en doeners met solidaire initiatieven en empathische visies in deze uitdagende tijden.

Praktische info

Deze talk start om 20u stipt en wordt uitgezonden via Facebook Live. Volg de FOMU-Facebookpagina voor updates.

Fomu 0110 Lo res 55

Over Uncertainty online festival

Deze workshop vindt plaats tijdens Uncertainty, het online festival dat het FOMU organiseert, van 03.12.2020 t.e.m. 06.12.2020. Elke ochtend kan je meedoen aan een Slow Focus-sessie via zoom. Schrijf je in voor een workshop en tune elke dag om 20u in voor een live talk via Facebook live.

De COVID-19 pandemie versterkt sociale ongelijkheden en plaatst onze samenleving voor de spiegel. Hoe verbind je met elkaar in onzekere tijden? Kan onzekerheid ook ruimte bieden voor verandering? Tijdens dit online festival onderzoeken denkers en doeners de relatie tussen onzekerheid en zorg, biosfeer, toekomst en sociale rechtvaardigheid. Via virtuele talks en workshops willen we gesprekken starten rond visionaire of inspirerende ideeën en vernieuwende perspectieven. Welke toekomst je kan verbeelden als je speculatie als tool gebruikt.

Bekijk het volledige programma HIER