FOMU NL

Joffrey Anane
Joffrey Anane
Activiteit
20.11.2022

Tour Recaptioning Congo: rondleiding door Joffrey Anane

Het FOMU nodigt ieder seizoen inspirerende stemmen uit om een persoonlijke rondleiding te geven in de tentoonstellingen. Danser, choreograaf en acteur Joffrey Anane leidt je op 20 november rond in de tentoonstelling Recaptioning Congo.

Verwacht je niet aan een standaard rondleiding, want Anane krijgt carte blanche. Laat je in deze tour verrassen door zijn inzichten en perspectieven.

JOFFREY ANANE

Joffrey Anane is professioneel danser, choreograaf en acteur in tal van theaterproducties, gaande van ‘Aangenaam, ik ben Ish’ en ‘Come On Feet’ tot de Disneymusical ‘Beauty And The Beast’. Hij won de finale van Red Bull Dance Your Style 2021 en vertegenwoordigt ons land in Zuid Afrika dit najaar. Zowel solo als met zijn kunstcollectief Osei Bantu organiseert hij jams, workshops en creaties voor jongeren. Tijdens de lockdown ging hij viraal met zijn Online comedysketches ‘Afro Belg’, zijn opvallende vragen in De Slimste Mens Ter Wereld en veroverde een stoel in het Jury paneel van dansprogramma Dancing With The Stars. Vanaf 2023 gaat hij ook aan de slag als curator en resident in het KMSKA - museum voor schone kunsten in Antwerpen.

RONDLEIDING IN DE EXPO 'RECAPTIONING CONGO'

Recaptioning Congo toont een kroniek van de lange en turbulente geschiedenis van fotografie in het koloniale Congo. Die omvat bijna honderd jaar, vanaf de formele oprichting van de kolonie in 1885 tot de onafhankelijkheid in 1960.

De tentoonstelling verweeft diverse perspectieven van Europese en Afrikaanse fotografen en stelt ze tegenover elkaar. Recaptioning Congo is het resultaat van meer dan tien jaar internationaal onderzoek door curator Sandrine Colard. Het is de eerste uitgebreide tentoonstelling die de gelaagde en unieke geschiedenis van fotografie in Belgisch Congo behandelt.

Drie spraakmakende gasten nemen je mee op een rondleiding door de expo Recaptioning Congo: Sandrine Colard (op 2 oktober 2022) en Joffrey Anane (20 november 2022).

PRAKTISCHE INFORMATIE
  • De rondleiding duurt ongeveer een uur.
  • Plaatsen zijn beperkt, reserveer vooraf je ticket.
  • Gratis voor museumpashouders, FOMU Friends en kansentarief.
  • Een bezoek aan het museum is inbegrepen in je ticket.
Deel pagina