FOMU NL

Foto S Andrine Coalrd
Sandrine Colard
Activiteit
02.10.2022

Tour Recaptioning Congo: rondleiding door curator Sandrine Colard

Het FOMU nodigt ieder seizoen inspirerende stemmen uit om een persoonlijke rondleiding te geven in de tentoonstellingen. Sandrine Colard, curator van de expo Recaptioning Congo, leidt je op 2 oktober rond in de tentoonstelling Recaptioning Congo.

Verwacht je niet aan een standaard rondleiding, want Colard krijgt carte blanche. Laat je in deze tour verrassen door haar inzichten en perspectieven.

SANDRINE COLARD

Sandrine Colard is assistent-professor kunstgeschiedenis aan Rutgers University-Newark (VS) en een onafhankelijk curator, gevestigd in New York City en Brussel (België). Colard promoveerde aan Columbia University (2016) en is historica van moderne en hedendaagse Afrikaanse kunst en fotografie. Ze is de auteur van meerdere publicaties en is een 2021-2022 Getty/ACLS fellow voor haar boekproject over de geschiedenis van fotografie in het koloniale Congo.

RONDLEIDING IN DE EXPO 'RECAPTIONING CONGO'

Recaptioning Congo toont een kroniek van de lange en turbulente geschiedenis van fotografie in het koloniale Congo. Die omvat bijna honderd jaar, vanaf de formele oprichting van de kolonie in 1885 tot de onafhankelijkheid in 1960.

De tentoonstelling verweeft diverse perspectieven van Europese en Afrikaanse fotografen en stelt ze tegenover elkaar. Recaptioning Congo is het resultaat van meer dan tien jaar internationaal onderzoek door curator Sandrine Colard. Het is de eerste uitgebreide tentoonstelling die de gelaagde en unieke geschiedenis van fotografie in Belgisch Congo behandelt.

Drie spraakmakende gasten nemen je mee op een rondleiding door de expo Recaptioning Congo: Sandrine Colard (op 2 oktober 2022) en Joffrey Anane (20 november 2022).

PRAKTISCHE INFORMATIE
  • De rondleiding duurt ongeveer een uur.
  • Er is een rondleiding om 14u30 (tot 15u30) en een rondleiding om 16u (tot 17u)
  • Voertaal is Engels.
  • Plaatsen zijn beperkt, reserveer vooraf je ticket.
  • Gratis voor museumpashouders, FOMU Friends en kansentarief.
  • Een bezoek aan het museum is inbegrepen in je ticket.


Activiteitenprogramma Recaptioning Congo

Naar aanleiding van de tentoonstelling Recaptioning Congo organiseert het FOMU een reeks rondleidingen en nocturnes om verder in te gaan op de vragen die deze expo oproept. Bekijk alle activiteiten in de FOMU kalender.

Deel pagina