FOMU NL

Videostill Bang Ding Dong Groep Meggy Rustamova LO RES
Bang [Ding Dong], video still, 8', colour, sound, Meggy Rustamova, 2023
Activiteit
Scholen & groepen

Rondleiding groepen in expo's
Vincen Beeckman, .tiff & Meggy Rustamova

  • Prijs activiteit € 124.5
  • Max. aantal deelnemers 20
  • Duur 1.5u
  • Locatie FOMU

Tijdens de zomer van 2023 staat FOMU in het teken van hedendaagse Belgische fotografie. Tijdens een actieve rondleiding met een FOMU-gids ontdek je het werk van Vincen Beeckman, de 10 nieuwe .tiff talenten en Meggy Rustamova.

Van 24 juni 2023 tot 8 oktober 2023

Vincen Beeckman (°1973, BE) is een fotograaf die mensen met elkaar verbindt. Zijn leven staat bol van ontmoetingen. Hij neemt de tijd om een goede relatie op te bouwen door steeds weer aanwezig te zijn, zelfs al is het maar kort. Deze toevallige ontmoetingen groeien uit tot jarenlange relaties. De tentoonstelling Ping Pong geeft een inkijk in vier langlopende projecten die grotendeels gelijktijdig zijn gegroeid. Beeckman speelt als het ware een spelletje pingpong met de mensen die hij ontmoet en de verhalen die hij vastlegt. Het spel en de interactie duren slechts zo lang als beide partijen het balletje terugkaatsen

Elk jaar selecteert FOMU tien beloftevolle kunstenaars en fotografen met een Belgische connectie. Ze worden meegenomen op een traject van een jaar waarbij ze verschillende kansen krijgen om hun werk te presenteren aan een internationaal professioneel publiek. Daarnaast maakt FOMU samen met hen het magazine en de groepstentoonstelling .tiff 2023 - Emerging Belgian Photography. Dit jaar zie je werk van Kwabena Sekyi Appiah-Nti, Emilio Azevedo, Eva Maria Bouillon, Luna Mahoux, Fabrice Schneider, Sarah Stone, Brahim Tall, Kristof Thomas, Oxiea Villamonte en Yao Yuan.

Bang [Ding Dong] is een nieuw videokunstwerk van Meggy Rustamova, gemaakt op uitnodiging van FOMU. De film vertelt het verhaal van een groep kinderen die de Nederlandse taal leren.

BE55351

Les intimes © Vincen Beeckman

Oxiea Villamonte LORES

© Oxiea Villamonte, From the series Next of kin

Videostill Bang Ding Dong Groep Meggy Rustamova LO RES

Bang [Ding Dong], video still, 8', colour, sound, Meggy Rustamova, 2023

Kwabena Sekyi Appiah Nti LORES

© Kwabena Sekyi Appiah-Nti, From the series Golden Boy

Praktische info

Prijs is 124,50 EUR per groep (max. 20 deelnemers).
Je kan dit bezoek boeken met max. 2 groepen tegelijkertijd.

De rondleiding duurt ca. 90 minuten en kan geboekt worden in het Nederlands, Engels en Frans.

Voor groepsbezoeken met gids werkt het FOMU samen met boekingsplatform Experience Antwerp. Voor alle praktische vragen over je boeking kan je rechtstreeks contact op nemen via +32 3 205 56 05