FOMU NL

70 EV 4457 10 LORES
Muhammad Ali training for a fight at Earls Court, London, 1966 © James Barnor / Courtesy of Galerie Clémentine de la Féronnière
Activiteit
Scholen & groepen

James Barnor & Her Voice
rondleiding voor volwassenen

  • Prijs activiteit € 124.5
  • Max. aantal deelnemers 20
  • Duur 1.5u
  • Locatie FOMU

Bezoek de tijdelijke tentoonstellingen James Barnor - Studio of Life en Her Voice - Echoes of Chantal Akerman tijdens een actieve rondleiding met een FOMU-gids en ontdek de verhalen achter de foto’s. Maak kennis met de studioportretten en straatfotografie uit het oeuvre van James Barnor. Ontdek in Her Voice het werk van zeven kunstenaars die inspiratie putten uit de films van Chantal Akerman.

Rondleidingen te boeken van 28 oktober 2023 tot 10 maart 2024

De tentoonstelling James Barnor - Studio of Life geeft een overzicht van James Barnors (1929, Ghana) indrukwekkende carrière. Zijn veelzijdige talent en invloedrijke beelden, maken hem tot een pionier in de fotografiegeschiedenis. Deze tentoonstelling belicht niet alleen Barnors rijke oeuvre, maar ook de culturele verbindingen tussen Accra, Londen en Antwerpen.

De groepstentoonstelling Her Voice - Echoes of Chantal Akerman  brengt nieuw en recent werk samen van zeven internationale kunstenaars, geïnspireerd door de Belgische filmmaker Chantal Akerman. Wat betekent het vandaag om vrouw, kunstenaar, moeder, dochter of geliefde te zijn? Aan de hand van fotografie, video en installaties geven Manon de Boer, Moyra Davey, Gabby Laurent, Frida Orupabo, Joanna Piotrowska, Collier Schorr en Carmen Winant persoonlijke antwoorden op die vraag.

Wat kan je verwachten van deze rondleiding?

Deze rondleiding is geschikt voor groepen volwassenen

  • Op 1,5u krijg je de krachtlijnen van beide tijdelijke tentoonstellingen mee.
  • Je ontdekt de verhalen achter de foto’s. De gids pikt er enkele kunstwerken uit om dieper op in te gaan en kadert het leven en werk van de kunstenaars binnen de tijdsgeest.
  • Het is mogelijk om op één van beide tentoonstellingen te focussen (James Barnor of Her Voice), meld dit op voorhand bij je reservatie.
  • De gids spoort je aan om traag en verdiepend te kijken naar de kunstwerken
  • De gids gebruikt gidstechnieken zoals Visual Thinking Strategies om gesprek te stimuleren
  • Het is mogelijk om fluistersets (audioversterking) te reserveren voor je rondleiding (max. 2 groepen tegelijkertijd). Gelieve dit op voorhand via mail aan te vragen.


Praktische info

Prijs is 124,50 EUR per groep (max. 20 deelnemers).
Je kan dit bezoek boeken met max. 2 groepen tegelijkertijd, afhankelijk van de bezettingsgraad en beschikbaarheid van de gidsen.

De rondleiding duurt ca. 90 minuten en kan geboekt worden in het Nederlands, Engels en Frans.

Het volledige museum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn ook draagbare krukjes voor wie minder goed te been is.

Voor groepsbezoeken met gids werkt het FOMU samen met boekingsplatform Experience Antwerp. Voor alle praktische vragen over je boeking kan je rechtstreeks contact op nemen via +32 3 205 56 05