FOMU NL

Menu
Martine Franck 005
Tulku Khentrul Lodro Rabsel, aged 12, with his Lhagyel tutor, Shechen monastery, Bodnath, Nepal, 1966 © Martine Franck / Magnum Photos
Activiteit
Op aanvraag

Rondleiding
Martine Franck, Lynne Cohen & 33 days of .tiff

  • Prijs activiteit € 83
  • Toegangsprijs € 7 p.p. Heb ik recht op een korting?
  • Max. aantal deelnemers 20
  • Datum Op aanvraag
  • Duur 1u
  • Location FOMU


Belangrijk: het FOMU volgt de richtlijnen rond het beperken van de risico’s en de mogelijke overdracht van het coronavirus. Op dit moment kunnen we nog geen groepsbezoeken toelaten. We volgen de laatste updates op de voet, en hopen snel weel rondleidingen en workshops te kunnen laten doorgaan.

Bezoek de tentoonstellingen van Martine Franck, Lynne Cohen en 33 days of .tiff.

Een gids leidt jullie doorheen de tentoonstellingen en samen ontdekken jullie het verhaal achter de foto’s.

De tentoonstellingen

Martine Franck (BE, 1938-2012), geboren in Antwerpen, ontdekt haar passie voor fotografie tijdens een lange reis door Azië in 1963. Thuisgekomen in Parijs, vestigt ze zich als zelfstandig fotograaf en maakt portretten en reportages voor grote Amerikaanse magazines zoals Life, The New York Times en Vogue. Uit haar foto’s spreekt een levensvreugde en een diep sociaal engagement.

In de overzichtstentoonstelling van Lynne Cohen staat de menselijke obsessie met controle en begrip centraal. Cohens foto’s zijn pure registraties van de werkelijkheid, maar voor de aandachtige kijker zitten ze vol aanwijzingen en contradicties. Bij haar vind je geen makkelijke ontsnappingsroute, wel een claustrofobische wereld die verraderlijk eenvoudig lijkt.

Elk jaar selecteert het FOMU tien beloftevolle fotografen die in België wonen of werken. Het FOMU neemt hen mee op een traject dat in 2019 startte met de publicatie in het portfoliomagazine .tiff en dit najaar eindigt met een groepstentoonstelling in het FOMU.Praktische info rondleidingen

De toegangstickets reken je de dag zelf af aan de balie van het museum. Als er dan iemand meer of minder aanwezig is, betaal je zeker het juiste bedrag. Het groepstarief bedraagt €7 per persoon.

Voor de rondleiding ontvang je op voorhand een factuur van onze administratieve afdeling die je vooraf moet betalen.

Op de dag van je bezoek melden jullie je aan bij het onthaal waar de gids jullie opwacht. Kom tien minuten voor de aanvang van je rondleiding zodat er voldoende tijd is om de tickets af te rekenen en jassen en tassen op te bergen in de lockers. Zo kunnen we op tijd starten met de rondleiding.

Veranderen jullie plannen onverwachts? Je kan de reservatie kosteloos annuleren tot 1 week voor je bezoek. Annuleer je later, dan zijn we genoodzaakt 30% van de kosten aan te rekenen. Annuleer je slechts 48u op voorhand, wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

De gidsen gaan in dialoog met de groep tijdens een interactieve rondleiding. Ze maken hierbij onder andere gebruik van de gesprekstechniek Visual Thinking Strategies (VTS).