FOMU NL

Menu
Martine Franck 005
Tulku Khentrul Lodro Rabsel, aged 12, with his Lhagyel tutor, Shechen monastery, Bodnath, Nepal, 1966 © Martine Franck / Magnum Photos
Activiteit
Op aanvraag

Rondleiding
Martine Franck, Lynne Cohen & 33 days of .tiff

  • Prijs activiteit € 70
  • Toegangsprijs € 7 p.p. Heb ik recht op een korting?
  • Max. aantal deelnemers 9
  • Datum Op aanvraag
  • Duur 1u
  • Location FOMU

Het FOMU verwelkomt je graag voor een coronaproof bezoek met je groep. We maken de groepen wat kleiner en zorgen er steeds voor dat je voldoende afstand kan houden. Zo kan je toch op een veilige én belevingsgerichte manier de tentoonstellingen bezoeken met een gids. Het is verplicht om overal in het museum een mondmasker te dragen, ook tijdens je rondleiding. Ook de gids draagt tijdens het bezoek een mondmasker.

Bezoek de tentoonstellingen van Martine Franck, Lynne Cohen en 33 days of .tiff.

Een gids leidt jullie doorheen de tentoonstellingen en samen ontdekken jullie het verhaal achter de foto’s.


De tentoonstellingen

Martine Franck (BE, 1938-2012), geboren in Antwerpen, ontdekt haar passie voor fotografie tijdens een lange reis door Azië in 1963. Thuisgekomen in Parijs, vestigt ze zich als zelfstandig fotograaf en maakt portretten en reportages voor grote Amerikaanse magazines zoals Life, The New York Times en Vogue. Uit haar foto’s spreekt een levensvreugde en een diep sociaal engagement.

In de overzichtstentoonstelling van Lynne Cohen staat de menselijke obsessie met controle en begrip centraal. Cohens foto’s zijn pure registraties van de werkelijkheid, maar voor de aandachtige kijker zitten ze vol aanwijzingen en contradicties. Bij haar vind je geen makkelijke ontsnappingsroute, wel een claustrofobische wereld die verraderlijk eenvoudig lijkt.

Elk jaar selecteert het FOMU tien beloftevolle fotografen die in België wonen of werken. Het FOMU neemt hen mee op een traject dat in 2019 startte met de publicatie in het portfoliomagazine .tiff en dit najaar eindigt met een groepstentoonstelling in het FOMU.Praktische info rondleidingen

De toegangstickets reken je de dag zelf af aan de balie van het museum. Als er dan iemand meer of minder aanwezig is, betaal je zeker het juiste bedrag. Het groepstarief bedraagt €7 per persoon.

Voor de rondleiding ontvang je op voorhand een factuur van onze administratieve afdeling die je vooraf moet betalen.

Op de dag van je bezoek melden jullie je aan bij het onthaal waar de gids jullie opwacht. Kom tien minuten voor de aanvang van je rondleiding zodat er voldoende tijd is om de tickets af te rekenen en jassen en tassen op te bergen in de lockers. Zo kunnen we op tijd starten met de rondleiding.

De gidsen gaan in dialoog met de groep tijdens een interactieve rondleiding. Ze maken hierbij onder andere gebruik van de gesprekstechniek Visual Thinking Strategies (VTS).

Reserveer een rondleiding

van 10:00 tot 18:00
max. 9 voor rondleiding