FOMU NL

IMG 7895

RE/SISTER CIRCLE #3 met Philsan Osman

FOMU en MINO nodigen drie gasten uit voor een RE/SISTER CIRCLE. Op 30 juni is schrijver, en community builder Philsan Osman te gast voor een eerst RE/SISTERS CIRCLE.

Een RE/SISTER CIRCLE kan verschillende vormen aannemen. Iedere gast voegt een nieuw verhaal toe aan de tentoonstelling, vanuit zijn/haar/hun persoonlijke beleving en ervaring.

Deze RE/SISTER CIRCLE verkent de principes van ecofeminisme en hoe ze ons begrip van gendergelijkheid, milieubescherming en sociale rechtvaardigheid verrijken. We beginnen met een introductie tot basisconcepten, zoals de relatie tussen patriarchaat, kapitalisme en milieudegradatie, en de waarde van zorgarbeid en gemeenschap. Hierna gaan we over naar een interactieve discussie, waarin we ecofeministische benaderingen in verschillende contexten verkennen, zoals voedselrechtvaardigheid, klimaatactivisme en dekolonisatie van land en hulpbronnen. Deelnemers worden aangemoedigd om hun persoonlijke ervaringen en inzichten te delen. Vervolgens gaan we creatief aan de slag, waarbij deelnemers hun gedachten en gevoelens over ecofeminisme kunnen uitdrukken via kunst, schrijven of andere expressieve vormen. We delen onze creaties en bespreken hoe ecofeministische principes ons hebben beïnvloed en geïnspireerd. We bieden een interactieve en inclusieve ruimte om te leren, te delen en te reflecteren over de krachtige verbindingen tussen gendergelijkheid, milieubescherming en sociale rechtvaardigheid binnen ecofeminisme.

Philsan Osman

Philsan Osman (zij/haar) is co-auteur van 'Voor Wie Willen We Zorgen: Ecofeminisme als inspiratiebron' (EPO 2021). Haar expertise behelst ecofeminisme, dekolonisatie en intersectionaliteit. Philsan komt uit Somalië en is schrijver, activist en community builder.Praktische informatie
  • Plaatsen zijn beperkt, reserveer vooraf je ticket.
  • Gratis voor < 18 jaar, Omniumstatuut, FOMU Academy en FOMU Patron
  • Een bezoek aan het museum is inbegrepen in je ticket.
Data


Deel pagina
tickets