FOMU NL

Menu
VH USA ELVISPRESLEY 84 H
Kosovaarse vluchtelingen, Kükes, Albanië, 1999 © Stephan Vanfleteren
Activiteit
23.03.2020 - 12.04.2020

Virtuele rondleiding
afl.3 online

#stephanvanfleteren #presentathome
  • Prijs Gratis
  • Datum 23.03.2020 - 12.04.2020

#blijfinuwkot en beleef de expo 'Stephan Vanfleteren - Present' vanuit je zetel/keukenstoel/bed/bad/at home ... In zes afleveringen leidt FOMU-gids Karolien je doorheen het leven en werk van Vanfleteren.

Elke week posten we twee afleveringen van de rondleiding doorheen de expo van Stephan Vanfleteren. Je kan de verschillende afleveringen van 'Stephan Vanfleteren - Present' at home volgen via onze website, maar ook via de FOMU-Facebookpagina, via Instagram en op Vimeo


AFL 1. VROEG WERK

Beginnen bij het begin: zijn vroege werk. Wat waren de angsten en interesses van de jonge Stephan Vanfleteren? Maakt hij als beginnend fotograaf keuzes die de rest van zijn verdere werk bepalen?AFL 2. PERS

Stephan Vanfleteren is 24 jaar als hij met knikkende knieën uit het kantoor van de directeur van De Morgen wandelt. Als piepjong kuiken wordt hij naar het bloedbad van de Rwandese genocide gestuurd. Vandaag kijkt de fotograaf kritisch naar deze reeks: Hoe moet je ellende in beeld brengen zonder sensatie te creëren.

In de tweede aflevering van Present at home gaan we dieper in op hoe Vanfleteren als persfotograaf zijn eerste stappen zette. Van de genocide in Rwanda naar de oorlog in Kosovo en de Dutroux-affaire in eigen land: Vanfleteren drukte als persfotograaf steeds zijn eigen stempel in de media.

AFL. 3: ELVIS & PRESLEY

Wat weinig mensen weten, is dat Stephan Vanfleteren een grote droom had die hij wou realiseren voor hij dertig werd: doorheen Amerika reizen, verkleed als Elvis.

Dat deed hij samen met de Zwitserse fotograaf Robert Hubert. De twee fotograferen elkaar, het resultaat - de kleurrijke reeks Elvis & Presley - is een roadtrip door de VS, langs goedkope motels, wassalons en liftend door de woestijn. Reis met hen mee in aflevering 3 van Present at home.