FOMU NL

Nightwatch 21jan23 Monday Jr Lo Res 14
Nightwatch 2023 © Monday Agbonzee Jr.
Activiteit
31.03.2023 - 01.04.2023

Nightwatch 2023 museum take over door jong talent

Kom op 31 maart naar FOMU voor Nightwatch 2023! Tijdens deze nocturne en museum takeover kapen 17 jonge kunstenaars het museum met hun artistieke creaties.

De kunstenaars werkten rond het thema EGO. Verwacht een avond vol performancekunst, beeldende kunst, installaties, poëzie, muziek en een afterparty in het FOMU café.

Nightwatch is een coaching traject en museum take-over van, voor en door jong talent. 17 jonge kunstenaars tussen de 16 en 27 jaar krijgen de unieke kans om te genieten van een intensieve coaching en workshops waarin ze zich verder ontplooien en toewerken naar een nocturne en tentoonstelling in het FOMU.

Dit jaar werken de Young Artist vanuit hun discipline rond het thema EGO.

YOUNG ARTISTS 2023:

Anne Kuit - Boris Deben - Clauvis Uwonkunda - Fatou ka - Iuri Da Silva Costa - Jozien Kennes - Kapinga Joséphine Muela Kabeya - Mika De Hooghe - Morgan Steyaert - Nadia Smialowska - Nneka Odigwe Gomez - Otog Studio - Phara Vandenbussche - Rana Van Pellecom – Sebastian Van Canneyt - Siene Hollemans & Yaye Daro     

THEMA: EGO

Ego has many different definitions, interpretations and layers to it. The works included in Nightwatch 2023 revolve around ego, its forms and ultimately its transformations.

Key words: Ego, ego-death, the hero’s journey, alter-ego, true self, false self, shapeshifting, transition, transformation, rebirth, inflated ego, deflated ego, identity, identifying, self-definition, self-deception, self-protection, masks, shedding, psychedelic, ...

PRAKTISCHE INFO

20u: Deuren
20u- 03u: Museum takeover & party

Prijs:
0 EUR (omnio) • 3 EUR (>18j) • 5 EUR (standaard)

Boek je tickets bij voorkeur online via https://tickets.fomu.be/nl/nightwatch/tickets

Over Nightwatch

Nightwatch 2023 wordt van A tot Z uitgewerkt door een 5 koppig team met elks hun eigen functie en expertise:

  • Sonia Mutaganzwa: projectmanager
  • Bogenna Ivana: communication & social media management
  • Céline Lafrikh: curator & programmer
  • Brecht Swinnen: public & partnerships
  • Fouzia Sadala: production manager

Dit team definieert het thema en de visuele identiteit van Nightwatch. Ze bepalen de deelnemende disciplines, lanceren de open call, selecteren artiesten en partners om mee samen te werken. Ze cureren de tentoonstelling en coördineren de productie van het event.

NIGHTWATCH & FOMU

In 2023 is het de negendekeer dat het FOMU Nightwatch organiseert. Sinds enkele jaren gebeurt dat samen met een extern team van jonge makers.

Dit organisatieteam van jonge professionals (Young Entrepreneurs) coördineert het volledige traject voor jonge kunstenaars (Young Artists). De Young Artists worden intensief gecoacht en tonen hun werk tijdens de Nightwatch nocturne en tentoonstelling.

Met Nightwatch wil het FOMU jong talent ondersteunen en in de kijker zetten. Door de organisatie van het volledige traject in handen te leggen van een ploeg jonge professionals, hebben deze jonge creatives/ondernemers zelf eigenaarschap over de programmatie van het FOMU. Hierbij is er bijzondere aandacht voor jong talent dat zelden of niet vertegenwoordigd worden in de kunstensector omwille van discriminatie of racisme

Deel pagina