FOMU NL

Menu
2020
© Monday Jr.
Activiteit
mei 2021

Nightwatch 2021
Museum take over

  • Prijs Gratis
  • Datum mei 2021
  • Location FOMU


Nightwatch is een coaching traject, talent showcase en museum take-over van, voor en door jong talent. Vijftien jonge kunstenaars tussen de 16 en 26 jaar krijgen de unieke kans om te genieten van een intensieve coaching waarin ze zich verder ontplooien en toewerken naar de nocturne in het FOMU.

Nightwatch mikt hiermee op diversiteit in al haar facetten. Diverse jongeren met boordevol ontluikend talent creëren en tonen performances en artistieke creaties uit allerlei disciplines. Nightwatch garandeert dit jong talent een eerste springplank in de wereld van de kunsten.

NIGHTWATCH 2021

Ook in 2021 zal er een nieuwe editie plaatsvinden van Nightwatch. Blijf op de hoogte via de Facebook- en Instagrampagina van Nightwatch, voor meer info, nieuws, en de open call later dit jaar.

NIGHTWATCH 2020

In 2019 lanceerde het FOMU een open call. Uit tientallen inzendingen selecteerden we 15 beloftevolle makers om van nul nieuw werk te creëren. De deelnemende jongeren worden tijdens de maand februari intensief artistiek gecoacht door Kelly Fober, Elli Fernandes en Lola Boris. Het eindresultaat van dit proces kon je op 28 februari 2020 bewonderen tijdens Nightwatch in het FOMU. De organisatie van Nightwatch is in handen van een ploeg Young Entrepreneurs. Het project wordt van A tot Z uitgewerkt door een 5 koppig team: Jaspe Azabe Habarurema, Eloi Nsanzabandi, Lori Verhoeven, Zoë Mushdi en Karl Kana.


Nightwatch is een project van het FOMU. Met het Nightwatch Young Entrepreneurs programma wil het FOMU experimenteren met nieuwe manieren van samenwerken en co-creëren. Nightwatch is een museumbreed project waarbij de Young Entrepreneurs en het FOMU hun expertise delen om het traject en de Museum Take Over uit te werken.

Geselecteerde artiesten: Gulsah Bayrak - Yeboah Benhelima - Othi Berry - Oona Bovri - Jade Derudder+Elisabeth Klinck - Ricky Et Talie - Rune Fonteyn Seidel - Rami Hara - Olivia Lopez - Issa Mushidi - Goan Restiau - Adel Setta - Ines Vansteenkiste-Muylle - Louise Verstraete - Celina Vleugels


Meer over de vorige edities van Nightwatch vind je hier