FOMU NL

Sahim
Activiteit
30.04.2023

New Narratives: Rondleiding Sahim Omar Kalifa

Het FOMU nodigt regisseur Sahim Omar Kalifa uit om een New Narratives rondleiding te geven in de tentoonstelling Mediations van fotografe Susan Meiselas.

Een New Narratives rondleiding kan verschillende vormen aannemen. De gastspreker voegt nieuwe verhalen toe te voegen aan de bestaande vanuit zijn/haar/hun persoonlijke beleving en ervaring.

We nodigen Sahim Omar Kalifa uit om vanuit zijn eigen achtergrond als filmmaker, in te gaan op thema’s die Susan’s werk typeren. Dit vanuit een persoonlijke reflectie en selectie uit de tentoonstelling. Stap mee in de wereld van Sahim en beleef de tentoonstelling door zijn ogen.

Sahim Omar Kalifa

Sahim Omar Kalifa werd geboren in Iraaks Koerdistan, maar vluchtte in 2001 naar België. Zijn familie was al enkele jaren eerder naar België getrokken.

In 2008 studeerde Kalifa af als filmregisseur aan Sint-Lukas te Brussel. Zijn afstudeerproject, de kortfilm Nan, werd op het Internationaal Kortfilmfestival Leuven bekroond met een wildcard van het VAF. Ook zijn volgende kortfilms, Baghdad Messi, Bad Hunter en Land of the Heroes, vielen meermaals in de prijzen, op diverse filmfestivals wereldwijd. Op het Film Fest Gent 2017 stelde hij zijn eerste langspeelfilm voor, getiteld Zagros. Die werd er bekroond met de Grand Prix van het festival.

Sahim

Praktische informatie

  • De rondleiding duurt ca. 1 uur.
  • Toegang tot de tentoonstelling is inbegrepen in je ticket.
  • Reserveer vooraf om teleurstelling aan de kassa te vermijden.