FOMU NL

Banner Kubra Website NEW NARRATIVES
Activiteit
04.06.2023

New Narratives: Rondleiding Kubra Mayda

Het FOMU nodigt Kubra Mayda uit om een New Narratives rondleiding te geven in de tentoonstelling Mediations van fotografe Susan Meiselas.

Een New Narratives rondleiding kan verschillende vormen aannemen. De gastspreker voegt nieuwe verhalen toe te voegen aan de bestaande vanuit zijn/haar/hun persoonlijke beleving en ervaring. Stap mee in de wereld van Kubra Mayda en beleef de tentoonstelling door haar ogen.

Kubra Mayda


Kubra Mayda (25) is journaliste bij de krant De Standaard. In 2018 studeerde ze af aan de opleiding journalistiek (Thomas More Mechelen) met haar eindwerk 'Oorlog in mijn genen' waarin ze op zoek ging naar het verhaal achter haar roots in Oost-Turkije en Armenië.

Door te reizen naar de dorpen van haar moeder en overgrootmoeder, die op de grens met Armenië liggen, probeerde ze te begrijpen welke sporen de Armeense genocide heeft achtergelaten in Oost-Turkije. De reportage werd uitgezonden op Canvas en vertoond in het FOMU.

De reis maakte Mayda bewust van het belang je persoonlijke geschiedenis te kennen om je identiteit in het nu te vervolledigen.

Kubra new narratives

Praktische informatie

  • De rondleiding duurt ca. 1 uur.
  • Toegang tot de tentoonstelling is inbegrepen in je ticket.
  • Reserveer vooraf om teleurstelling aan de kassa te vermijden.