FOMU NL

Cdv 22 KNACK Bieke Purnelle 4582 kopie
Beeld: Alexander Meeus © De Standaard
Activiteit
17.12.2023

New Narratives: RondleidingBieke Purnelle

Wandel mee met Bieke Purnelle door de groepstentoonstelling Her voice - Echoes of Chantal Akerman.

Wat betekent het om vandaag vrouw, kunstenaar, moeder, dochter of geliefde te zijn? Zeven internationale kunstenaars geven via fotografie, video en installaties hun antwoord op deze vraag, De tentoonstelling laat zien hoe de persoonlijke benadering, radicale ideeën en feministische kritiek van Belgische filmmaker Chantal Akerman voortleven in de hedendaagse kunst.

Bieke Purnelle is schrijver, columnist en co-directeur van centrum voor gender, feminisme en gelijke kansen RoSa. Hoe kijkt zij naar deze tentoonstelling, de kunstwerken en de feministische boodschap erachter? 

Met New Narratives nodigt FOMU gastgidsen uit: mensen die voor één dag gids zijn in FOMU en samen met de bezoekers door een tentoonstelling wandelen. Ze geven een nieuw perspectief op deze tentoonstelling, vanuit hun expertise of persoonlijke band met de kunstenaar of de thema’s. Op die manier krijgt het werk een nieuwe betekenis en gaan bezoekers en gastgidsen met elkaar in gesprek. Geen klassieke rondleiding dus, maar een intieme ervaring die er telkens anders uitziet: een kritisch wandelgesprek, een poëtische beschouwing, een interactief optreden, enzovoort. Je bent vrij om actief deel te nemen of gewoon te luisteren.

De rondleiding is telkens in de spreektaal van de gastgids. Een groep bestaat uit max. 20 deelnemers. We stellen stoeltjes ter beschikking voor wie minder goed te been is of gewoon liever zit in plaats van staat. We voorzien fluistersets/audiosets zodat je de gastgids goed kan verstaan. Je kan ook je eigen oortjes meebrengen. 

Cdv 22 KNACK Bieke Purnelle 4582

Praktische informatie

  • De rondleiding duurt ca. 1 uur.
  • Toegang tot de tentoonstelling is inbegrepen in je ticket.
  • Reserveer vooraf om teleurstelling aan de kassa te vermijden.