FOMU NL

Menu
Yousra vierkant New Narratives met Yousra Benfquih
Activiteit
11.01.2020

New Narratives
Yousra Benfquih

#newnarratives #rondleiding #yousrabenfquih

Op 11 januari leidt auteur, dichter, columnist en spoken word artiest Yousra Benfquih je rond in het FOMU tijdens een new narratives tour. Ze legt momenteel de laatste hand aan een doctoraat in de mensenrechten aan de Universiteit Antwerpen. Daarnaast is ze auteur, columnist, dichter en spoken word artiest.

In 2017 won Yousra de txt-on-stage wedstrijd Naft voor Woord 2017, waarmee ze in de voetsporen treedt van eerdere laureaten als stadsdichters Maarten Inghels en Maud Vanhauwaert. Als opkomend literair talent werd ze geselecteerd voor de schrijfresidentie van deBuren in Parijs.

Recent haalde ze de shortlist van de Joost Zwagerman Essay-prijs. Haar columns verschijnen in De Standaard, De Morgen, en Knack, en maandelijks kan je haar brief aan De Held van de Week beluisteren op Radio 1. Met haar poëzie stond Yousra reeds op talrijke podia, gaande van de Roma tot de Bozar, en speelt ze steeds met het evenwicht tussen donker en licht, tussen humor en ernst, tussen ongemak en ontroering.

Elke maand vragen we een gastspreker om nieuwe verhalen (narratieven) toe te voegen aan de collectie en tentoonstellingen in het FOMU. Als deelnemer word je uitgenodigd om mee te denken over deze nieuwe betekenissen en hierover in gesprek te gaan met elkaar. Elke rondleiding vertrekt vanuit het persoonlijk perspectief van de gastspreker. Het thema en de aanpak is dus telkens anders.