FOMU NL

Menu
Martine Franck 003
Beach, village of Puri, India, 1980 © Martine Franck / Magnum Photos
Activiteit
Altijd beschikbaar

Mini-docu
Martine Franck

  • Prijs Gratis
  • Datum Altijd beschikbaar

Voor mij staat Martine Franck voor de verheerlijking van het leven. Van bij de geboorte tot aan de dood. Ze kiest ten volle voor het leven”.

Dit typeert Martine Franck volgens Tatyana Franck, familie van de fotografe en directeur van Musée de l'Élysée - Lausanne. Samen met Agnès Sire, artistiek directeur van Fondation Henri Cartier-Bresson, leidt ze ons doorheen het werk en leven van Martine Franck. Beiden kenden de in Antwerpen geboren Magnum fotografe persoonlijk. En ze zijn het erover eens: Martine Franck nam steeds de tijd om een band op te bouwen met de mensen die ze portretteerde, van haar beelden van bekende artiesten tot de ouderen die ze fotografeerde in homes. Dit voel je in haar foto’s. Haar werkwijze staat in contrast tot die van haar man Henri Cartier-Bresson, die fotografie typeerde als het ‘le moment décisif’.

Tot nader order is het Fotomuseum Antwerpen - FOMU, en dus ook de expo van Martine Franck gesloten. Maar dat belet ons niet om fotografie tot bij jou thuis te brengen. Op geregelde tijdstippen bieden we je een virtuele kijk in onze expo’s en collecties, via video’s, interviews en achtergrondstukken.

Wil je meer weten over Martine Franck? Bestel het boek in onze online shop. Verzending is gratis, bekijk het volledige aanbod op www.shop.fomu.be