FOMU NL

STEPHA2
Activiteit
05.12.2021

Stephanie Collingwoode Williams
rondleiding in Masculinities

Stephanie Collingwoode Williams neemt je mee op een rondleiding door de expo Masculinities. Bekijk de tentoonstelling en het thema mannelijkheid door haar ogen. Laat je verrassen door nieuwe inzichten en verfrissende perspectieven.

Stephanie Collingwoode Williams (zij/haar) is sociaal werker, antropoloog, trainer, consulent en curator. Ze is expert in anti-racisme, klimaatrechtvaardigheid, intersectionaliteit, feminisme, queerness en biracialiteit.

Collingwoode Williamse is bekend als een natuurlijke bruggenbouwer en gepassioneerde duizendpoot. Vorige zomer was ze woordvoerster en mede-organisator van de Brusselse Black Lives Matter-mars. Ze zet zich actief in bij meerdere collectieven en doet niets liever dan werken aan community.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Stephanie Collingwoode Williams geeft een tour om 14u en om 16u. Plaatsen zijn beperkt, reserveer vooraf je ticket.
Een bezoek aan het museum is inbegrepen in je ticket.

MASCULINITIES: LIBERATION THROUGH PHOTOGRAPHY 

Maculinities  is een ambitieuze groepstentoonstelling over mannelijkheid, die maatschappelijke verwachtingen en gendernormen ter discussie stelt. Aan de hand van film en fotografie van de jaren 1960 tot vandaag laat de tentoonstelling zien hoe mannelijkheid wordt ervaren, uitgedragen en gevormd. 

Er is werk te zien van meer dan vijftig grensverleggende internationale kunstenaars, fotografen en filmmakers, onder wie Richard Avedon, Rineke Dijkstra, Peter Hujar, Isaac Julien, Rotimi Fani-Kayode, Robert Mapplethorpe, Catherine Opie en Wolfgang Tillmans. 

MEER RONDLEIDINGEN EN NOCTURNES

Deze rondleiding maakt deel uit van een uitgebreid activiteitenprogramma bij de expo 'Masculinities: Liberation through Photography'. Deze reeks activiteiten, die werd opgesteld in co-creatie met kunstenaar en ondernemer Jaouad Alloul, onderzoekt hoe mannelijkheid vandaag uitgedragen, beleefd en gevormd wordt.

Verschillende sprekers en artiesten laten in een meerstemming programma hun licht schijnen op wat mannelijkheid kan betekenen om in dialoog te treden, te inspireren en te verbinden.